Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вбиральня європейського рівня в сільській школі. Проєкт, що доводить – можливо все, якщо працювати на благо району

Дата: 30.12.2020 16:17
Кількість переглядів: 1309

Будівництво та облаштування шкільної вбиральні – це не тільки питання санітарних норм, а передусім питання людської гідності та здоров’я усіх учасників освітнього процесу.

Фото без опису

Фото без опису

Для учнів, педагогів та працівників Холосненської СЗШ І-ІІІ ст. це питання було актуальним до сьогоднішнього дня. Раніше школа мала лише надвірний дерев’яний туалет, який зовсім не відповідав санітарним вимогам. Користуючись надвірним туалетом діти та дорослі отримували переохолодження, часто хворіли та мали ряд інших незручностей.

Фото без опису

Неодноразово звертався директор навчального закладу до депутатів Житомирської обласної ради, депутатів Коростенської районної ради за допомогою. В грудні 2019 року було обіцяно виділити близько 630,000 тис. грн.. на капітальне будівництво з обласного бюджету. На жаль, обіцяні кошти депутатом облради так і не надійшли.

Фото без опису

В зв’язку з підвищенням цін на товари, послуги в жовтні 2020 року на сесії Житомирської обласної ради було прийнято рішення про зміну цільового призначення коштів з капітального будівництва на капітальний ремонт.

Фото без опису

Справа ніяк могла зрушити з місця доки до вирішення проблемного питання не долучився голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк.

Фото без опису

ФОП Барилюк С.М. було розроблено проектно-кошторисну документацію. Протягом листопада 2020 року завідувачем сектору освіти Коростенської РДА Василем Митюком за дорученням голови районної адміністрації було проведено тендер, переможцем якого стала будівельна компанія ТОВ «Будхауселіт», керівник Денис Матиль.

Роботи розпочалися 21 листопада 2020 року, тривали менше місяця. Роботу було виконано, враховуючи малий термін, вчасно і якісно. Туалет відповідає всім сучасним санітарним вимогам. Встановлені сучасні сенсорні умивальники, сушки, нова каналізація. Для забезпечення водопостачання побудовано бювет.

«Особливу вдячність від колективу вчителів, учнів, батьків Холосненської СЗШ І-ІІІ ступенів хочу сьогодні висловити голові Коростенської РДА Юрію Тарасюку, який постійно долучався до такої потрібної справи, а також за сприяння якого відбулось виділення коштів та реалізація даного проєкту. Попереду ще багато поставлених цілей, адже діти – наше майбутнє!», – говорить сьогодні директор Холосненської СЗШ І-ІІІ ст. Олег Тиць.

Фото без опису

Сьогодні, напередодні Нового року, до навчального закладу завітали голова районної адміністрації Юрій Тарасюк, депутат районної ради Віктор Кутішенко, староста села та представники ЗМІ.

Фото без опису

Тож, як бачимо, вбиральня європейського рівня в сільській школі це проєкт, який доводить – можливо все, якщо самовіданно, відповідально працювати на благо району, на благо людей, на благо наших дітей.

Наталія Колєнова,

старший інспектор управління регіональної діяльності

Коростенської районної державної адміністрації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь