Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вагітні українки, які через війну виїхали за кордон, можуть отримати безоплатні медичні послуги в країні тимчасового перебування

Дата: 30.07.2022 10:11
Кількість переглядів: 324

Такі послуги включають: спостереження вагітності, медичну допомогу під час пологів, післяпологовий догляд за мамою й новонародженою дитиною тощо.

Фото без опису

Для того, щоб їх отримати, вагітні українки, які звернулися за прихистком в європейській країні, мають стати на облік та/або оформити місцевий аналог української обмінної карти.

Щоб стати на облік для медичного супроводження вагітності, як правило, потрібно мати медичну страховку. Хоча в певних випадках, це не є обов?язковою умовою. Медична допомога під час пологів та надання швидкої медичної допомоги вагітним є доступними і безоплатними навіть без наявності медичного страхування.

Стати на облік (у сімейного лікаря, гінеколога, акушера – залежить від правил конкретної країни) бажано до кінця першого триместру вагітності або щойно прибудете в безпечну країну, якщо термін вагітності вже більший.

Якщо маєте із собою медичну картку від лікаря з України з даними про вагітність та загальний стан здоров'я, результатами аналізів — перекладіть важливу інформацію й надайте спеціалісту, який вестиме вагітність. Якщо такої медичної документації немає — місцевий лікар призначить необхідні аналізи та дослідження відповідно до потреби.

Детальніше про надання медичної допомоги в країнах Європи дивіться за посиланням https://bit.ly/3PWkx5P. Наразі тут подана інформація щодо медичної допомоги вагітним (спостереження, пологи, документи для малюка) у таких країнах: Велика Британія, Іспанія, Литва, Польща, Румунія, Франція та Чехія.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь