Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

УВАГА! Встановлено заборону на лов річкових раків!

Дата: 30.11.2022 11:51
Кількість переглядів: 192

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», статей 27,34,37,38 Закону України «Про тваринний світ», пунктів 4.5, 5.3 Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Держкомрибгоспу України 15.02.1999 р. № 19, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28 квітня 1999 року № 269/3562, на підставі на листа Інституту рибного господарства НААН України від 16.11.2022 р. № 459-11/22, з метою забезпечення охорони річкових раків під час їх природного відтворення, створення сприятливих умов для виношування ікри, збільшення їх запасів у водоймах у зоні контролю Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Житомирській області.

Фото без опису

На виконання листа Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Житомирській  області Коростенська районна військова  адміністрація доводить до вашого відома наказ №60-у від 17.11.22р. «Про встановлення заборони на лов річкових раків» і повідомляємо, що з 01 грудня 2022 року до 30 червня 2023 року в області триватиме заборона на вилов річкових раків. Заборону встановлено з метою забезпечення охорони цього виду водних біоресурсів під час їх природного відтворення та збільшення їх запасів у водоймах Житомирської області.

Сучасна несприятлива екологічна ситуація та браконьєрський вилов активно сприяють зменшенню природних запасів раків. Тому звертаємося до громадян з проханням бути відповідальними та не нехтувати даною забороною, адже від того, як пройде процес відтворення, залежить популяція раків у водоймах.

Житомирський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

Відділ агропромислового розвитку, екології

та економічної політики Коростенської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь