Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Робоча зустріч начальника управління Державної служби якості освіти у Житомирській області Олексія Редько з керівниками закладів освіти міста та району

Дата: 20.01.2020 16:48
Кількість переглядів: 735

Сьогодні, 20 січня, в Коростенському районному будинку культури відбулась робоча зустріч начальника управління Державної служби якості освіти у Житомирській області Олексія Редько з керівниками закладів освіти міста Коростень, Коростенського району, Ушомирської та Горщиківської громад, за участі керівника апарату Коростенської районної державної адміністрації Катерини Корчової, начальника районного відділу освіти Василя Митюка та начальниці міського відділу освіти Алли Краснокуцької.

Фото без опису

Зустріч відбулась відповідно до плану роботи управління Державної служби якості освіти у Житомирській області та виконання Комунікаційної стратегії управління, щодо повноважень управління, особливостей проведення інституційного аудиту та основних положень посібника «Абетка для директора».

Учасники заходу ознайомилися з процедурою проведення інституційного аудиту закладів освіти, здійснення державного нагляду за діяльністю закладів освіти щодо дотримання ними вимог законодавства про освіту, вивчення роботи органів місцевого самоврядування з реалізації ними освітньої політики щодо забезпечення якості освіти на відповідній території.

Йшлося про стратегію та процедури забезпечення якості освіти, критерії, правила і процедури оцінювання учнів та педагогічної діяльності педагогічних працівників, забезпечення наявності необхідних ресурсів для організації освітнього процесу. Наголошувалося на відкритості процесу, необхідності розробки стратегії розвитку освітніх закладів, постійної самооцінки.

У своєму виступі Олексій Редько також наголосив, що передбачає новий Закон України «про повну загальну середню освіту». Це педагогічна інтернатура, контракти для директорів та вчителів на пенсії, учнівське самоврядування, можливості для створення справжньої старшої профільної школи, можливість для учнів обирати свою освітню траєкторію, фінансова автономія шкіл, більше можливостей для професійного зростання та збільшення зарплат вчителів та багато іншого.

Зокрема, у ході зустрічі керівників закладів освіти поінформовано про розроблений Державною службою якості освіти посібник для керівників шкіл, засновників - «Абетку для директора». Це рекомендації щодо побудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти, одним із розділів яких є організація освітнього середовища закладу освіти.

Відтак «Абетка для директора» може стати так званим «порадником» керівництву органів місцевого самоврядування, школи під час формування інклюзивного, розвивального та мотивуючого до навчання освітнього простору.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь