Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулися урочистості до дня Соборності України

Дата: 22.01.2020 15:16
Кількість переглядів: 501

День 22 січня 1919 року увійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Ця подія є важливою історичною віхою в боротьбі українського народу за свободу, яка залишиться у пам’яті сьогоднішнього та прийдешніх поколінь.

Фото без опису

З нагоди свята цього дня, сьогодні, 22 січня, відбувся ряд заходів. Покладання квітів в парку імені Тараса Шевченка. До пам’ятного знаку Тарасу Шевченку, що біля Коростенського міського палацу культури, на яких був присутній народний депутат України Володимир Арешонков.

Потім відбулися урочистості в Коростенському районному будинку культури. З урочистими промовами до присутніх звернулися голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк та голова районної ради Василь Клименко, які закликали всіх до єдності та порозуміння, до спрямування всіх зусиль на реалізацію завдань, спрямованих на покращення життя.

Також ведуча заходу, начальник відділу культури Лариса Бондар представила присутнім відеоматеріал, де було згадано найважливіші віхи в історії нашої держави та названі знаменні постаті, що навічно вкарбувалися в життєву спадщину української нації.

Патріотичного настрою всім додали музичні номери у виконанні працівників творчого колективу районного будинку культури.

Хвилиною мовчання вшанували всіх героїв, хто поклав своє життя на вівтар незалежності та соборності під час Революції Гідності та війни з російським агресором на сході країни в наш час.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українських земель. І по традиції святковий захід закінчився виконанням державного гімну України усіма присутніми.

 

Ольга Сахневич,

головний спеціаліст відділу інформаційної

діяльності та комунікацій з громадськістю

апарату райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь