Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День соборності України в Бехівській філії

Дата: 23.01.2020 15:08
Кількість переглядів: 738

22 січня відзначається День Соборності України - свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту воз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року. 

Фото без опису

Напрочуд насиченим видався цей день у нашій школі. Свято почалось з лінійки, на якій всі учні школи виконали гімн України та послухали історичну довідку від Багінського А.В. про День Соборності. Також до нашої школи завітали гості – соціальний педагог Центру соціально-психологічної реабілітації населення Паламарчук Ірина та учасники бойових дій на сході. Ковальчук Влад, майор ЗСУ, начальник штабу територіальної охорони, розповів про власний досвід та показав фото населених пунктів, які пережили окупацію чи опинились в центрі бойових дій. Капітан ЗСУ Ільяшук Роман та його побратим Сергій детально розповіли учням школи про побут військових, їх харчування. Найцікавішим моментом зустрічі стала її практична частина – учні могли самі приміряти бронежилет, потримати зброю та відчути себе справжніми захисниками. Також учні школи читали вірші про Україну, згадували пісні та розмірковували на тему любові і поваги до Батьківщини. Розмови про патріотизм з такими щирими та відданими Людьми надихають та ще раз нагадують про  важливе.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь