Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні визначать порядок і процедури вирішення питань адмінтерустрою

Дата: 26.01.2020 10:03
Кількість переглядів: 412

У Верховній Раді України зареєстрований проект Закону «Про засади адміністративно-територіального устрою України» № 2804.  


Урядовий законопроект, розробником якого є Мінрегіон, - один із пакету нормативно-правових актів децентралізації. Він визначає основні засади адміністративно-територіального устрою України, порядок утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць та населених пунктів.

Нагадаємо, раніше заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода коментував, що законопроект внормовує порядок, встановлює чіткі процедури, як і які органи влади можуть вирішувати в нашій державі питання адмінтерустрою.

У Мінрегіоні пояснили, що прийняття такого Закону дасть змогу вирішити низку давніх проблем. До прикладу, чинним законодавством у сфері адміністративно-територіального устрою не надано визначення терміну «адміністративно-територіальної одиниці». Також існує неузгодженість окремих норм Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та недосконалість законодавства щодо порядку вирішення питань адміністративно-територіального устрою. Адже в Україні досі чинний Указ Президії Верховної Ради Української PCP «Про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою Української PCP» від 12 березня 1981 року.

Текст проекту Закону поки не опубліковано на сайті Верховної Ради України.

З основними проектними нормами можна ознайомитися у презентації Мінрегіону:



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь