Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2020 08:25
Кількість переглядів: 454

27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Дата 27 січня була обрана не просто так. Саме в цей день у 1945 році були звільнені в'язні концентраційного табору і табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі (Польща). Лише за приблизними даними у цьому таборі було вбито від 1,1 до 1,6 млн осіб, значну частину яких становили євреї.

Фото без опису

Голокост – жахливий наслідок фашистської ідеології, яка оголосила євреїв одним з народів, що підлягають знищенню. Сьогодні прийнято вважати, що в результаті Голокосту було вбито близько 6 млн єврейського населення Європи.

У страшні часи Голокосту, тільки в Україні нацистська окупаційна влада понад півтора мільйони євреїв, ромів, а також українців, поляків і росіян зі змішаних родин, які не хотіли залишати рідних єврейського походження й ішли за ними у гетто, а звідти на страту. Згадаємо Бабин Яр.

Ми маємо пам’ятати про цю страшну біду і згадувати жертв Голокосту, бо смерть немає обличчя, а горе не має нації. Схилімо голови та хвилиною мовчання, молитковю згадаємо кожного закатованого та кожного вбитого.

Юрій Тарасюк,

голова Коростенської районної державної адміністрації. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь