Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Мінрегіоні пройшли додаткові консультації зі створення перспективних планів чотирьох областей

Дата: 27.01.2020 10:11
Кількість переглядів: 590

У п’ятницю, 24 січня, в Мінрегіоні пройшли додаткові консультації зі створення перспективних планів формування громад Волинської, Донецької, Житомирської та Чернігівської областей.

Фото без опису

«Після перших консультацій ми побачили, який резонанс має питання завершення процесу об’єднання і формування спроможних громад. Людям не однаково, якою буде доля їхнього міста чи села. І це – добре. Це значить, що місцеві лідери готові брати на себе відповідальність за розвиток своїх громад. Ми також упевнилися, що і облдержадміністраціям, і громадам в багатьох випадках потрібні професійні рекомендації від народних депутатів, які спілкуються із своїми виборцями, представників Мінрегіону, асоціацій органів місцевого самоврядування, незаангажовані думки експертів. Результати цих консультації активізували предметні дискусії на місцях. Сподіваюсь, ми змогли налагодити діалог, почути одне одного і вже наступного місяця можемо мати набагато якісніші перспективні плани усіх областей», – сказав під час консультацій В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій.

Голова ОДА Віталій Бунечко відмічає:

«Принцип, за яким ми діяли – максимальне збереження діючих та вже створених громад. Крім цього, нами у жодному випадку не було порушено закону про добровільне об’єднання громад. У результаті було подано 66 громад для розгляду. На думку членів робочої групи, потрібно внести корективи щодо Пулинського, Черняхівського, Житомирського та Чуднівського районів».

На 27 та 28 січня заплановані додаткові консультації зі створення перспективних планів ще семи областей. У заходах беруть участь представники ОДА, місцевого самоврядування, профільних асоціацій та народні депутати.

Нагадаємо, що консультації зі створення перспективних планів формування громад областей розпочалися у грудні минулого року.

Як відомо, 20 грудня 2019 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей)» №2189 від 30.09.2019. Закон передбачає зокрема, що об’єднання громад надалі відбуватиметься виключно за перспективним планом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь