Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ГРАНИЧНИХ СУМ ДЛЯ ВИКОНАННЯ ВИМОГ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ЗАПОБІГАННЯ КОРУПЦІЇ»

Дата: 30.01.2020 10:11
Кількість переглядів: 720

Відповідно до абзацу четвертого статті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» прожитковий мінімум для працездатних осіб у 2020 році становить:

з 1 січня - 2102 гривні,

з 1 липня - 2197 гривень,

з 1 грудня - 2270 гривень.

У зв’язку із цим, для виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» встановлюються наступні граничні суми:

З метою дотримання вимог частини 2 статті 23 «Обмеження щодо одержання подарунків» вартість отриманих від однієї особи (групи осіб) подарунків які відповідають загальновизнаним уявленням про гостинність у 2020 році не повинна перевищувати з 1 січня по 30 червня – 2102 гривні,з 1 липня по 30 жовтня – 2197 гривень, з 1 грудня - 2270 гривень. Сукупна вартість таких подарунків, отриманих від однієї особи (групи осіб) протягом року, не повинна перевищувати 4201 гривні

Відповідно до частини 2 статті 52 «Додаткові заходи здійснення фінансового контролю» отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку на суму яка перевищує 105100 гривень є суттєвою зміною у майновому стані суб’єкта декларування. В десятиденний термін з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку суб’єкт декларування зобов’язаний повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції шляхом подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Положення частини другої цієї статті застосовуються до суб’єктів декларування, які є службовими особами, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також суб’єктів декларування, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків,.

Перелік службових осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище наведено у примітці до статті 50 Закону України «Про запобігання корупції».

Перелік посад з високим та підвищеним рівнем корупційних ризиків затверджений рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції №2 від 17 червня 2016 року.

Управління з питань

запобігання та виявлення корупції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь