Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Володимир Федоренко провів засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати

Дата: 30.01.2020 13:22
Кількість переглядів: 516

У грудні 2019 року сума заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах Житомирщини зменшилася на 3,3 млн  грн або на 22,8%. За показником  співвідношення суми невиплаченої заробітної плати до фонду оплати праці та за обсягом боргу Житомирська область упродовж січня-грудня 2019 року займала 6 місце.

Фото без опису

Про це говорили в облдержадміністрації під час засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Комісію провів сьогодні, 30 січня, перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Федоренко.

Перший заступник голови ОДА ознайомив присутніх із статистичними даними, згідно з якими станом на 01 січня поточного року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах Житомирської області становила 11,2 млн грн. Про наявність боргів до статистичних органів прозвітували 10 суб’єктів господарювання. У структурі загального боргу із виплати заробітної плати 89,6% або 10 млн грн утворилося на 9 економічно активних підприємствах, 1,2 млн грн або 10,4 % – на  підприємстві-банкруті (ВАТ «Льонотекс»). 

Під час засідання заслухали представників 5 підприємств-боржників – ДП “Житомирський лікеро-горілчаний завод” (із Чуднівською філією), ВАТ “Хімволокно”, ТОВ «Зерноток–Агро», ПАТ “Коростенський машинобудівний завод”, ДП  «Житомирський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» та голову Першотравенської селищної ради Баранівського району щодо заборгованості виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ громади.

Представники ДП “Житомирський лікеро-горілчаний завод” поінформували членів комісії про те, що ситуація на підприємстві залишається складною. Причини заборгованості із виплати заробітної плати – відсутність обігових коштів на виробництві, зобов’язання по податках та кредитах.

Володимир Федоренко зазначив, що вирішення питання із заборгованістю на ДП “Житомирський лікеро-горілчаний завод” перебуває на особистому контролі голови ОДА. На сесії обласної ради 18 грудня 2019 року прийнято рішення підготувати звернення щодо ситуації на зазначеному підприємстві до Кабміну, Генерального прокурора і Державного управління справами. В обласній раді створено робочу групу для вивчення питання щодо доведення підприємства до банкрутства. З 24 січня ц.р. директора підприємства  Генріха Мікаеляна звільнено.

За результатами засідання комісія прийняла рішення щодо складання графіків погашення заборгованості із виплати заробітної плати Житомирською, Бердичівською, Коростенською, Новоград-Волинською міськими та Баранівською, Коростенською, Чуднівською районними комісіями із подальшим їх поданням департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА.

Крім того, комісія надала доручення:

  • Коростенській міській комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат розглянути питання щодо причин зростання заборгованості на ПАТ “Коростенський машинобудівний завод”;
  • Житомирській міській комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат узяти на контроль зобов’язання керівника ТОВ «Зерноток–Агро» щодо погашення боргів із виплати заробітної плати до 1 лютого ц.р.;
  • директору ДП  «Житомирський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» надати інформацію про виконання протокольного рішення обласної комісії від 20 грудня 2019 року № 11, зокрема щодо запровадження процедури досудової санації, а також можливості використання виробничих потужностей для потреб територіальних громад області тощо.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь