Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Експерти Фонду Lumos завітали на Коростенщину

Дата: 07.02.2020 15:39
Кількість переглядів: 771

Сьогодні, 7 лютого, відбулась зустріч експертів Фонду Lumos, які залучені до розробки політик, нормативних актів щодо процесу деінституалізації в Україні, з головою Коростенської районної державної адміністрації Юрієм Тарасюком. Також участь в зустрічі взяли: заступник голови райдержадміністрації Артем Майданик, начальник служби у справах дітей Олена Онищук та директор Центру соціальних служб Любов Барановська.

Фото без опису

Під час відкритого діалогу було розглянуто процес реформування інтернатних закладів, піднято основні проблемні питання, озвучено ряд завдань на найближчий час та визначено можливі перспективи. Головна мета експертів Фонду Lumos – навчити працівників, що працюють у сфері захисту дітей, удосконалити надання соціальних послуг родинам з дітьми в Україні.

Після зустрічі експерти Фонду Lumos разом з представниками влади відвідали три родини, які опинились в складних життєвих умовах та проживають в селах Мала Зубівщина, Стремигород та Новаки.

Нагадаємо, що 8 січня, Юлія Соколовська від імені Міністерства соціальної політики підписала меморандум про співпрацю з Фондом Lumos, метою якого є надання підтримки Уряду у процесі трансформації системи догляду за дітьми в інтернатах на систему, в якій дитина виховується у сімейному або наближеному до сімейних середовищі, ґрунтуючись на переконанні, що жодна дитина не має бути позбавлена сімейного оточення.

Основними завданнями Меморандуму є удосконалене надання соціальних послуг родинам з дітьми в Україні та підтримка обласних державних адміністрацій у розробці та реалізації регіональних планів реформування системи інтернатів на основі кращих міжнародних практик.

«Наша мета – щоб кожна дитина виховувалась у сім’ї або в умовах, наближених до сімейних, адже догляд дитини у інтернаті шкодить як її розвитку, так і суспільству в цілому. Крім того, лише 15% коштів, що виділяються на утримання інтернатів покривають потреби дітей. Виявлення і вчасна допомога сім’ям у складних життєвих обставинах, щоб діти не потрапляли в інтернати – пріоритет Мінсоцполітики», – сказала Міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

Наразі Фонд вже працює в Україні у Житомирській області. Надалі допомога Фонду буде залучатися в інших областях України для підтримки реформи інтернатної системи.

Довідково. Дія Меморандуму між Мінсоцполітики та Фондом Lumos триває до 31 грудня 2021 року. Фонд Lumos міжнародна неурядова благодійна організація заснована британською письменницею Джоан Роулінг – авторкою семи романів про пригоди Гаррі Поттера, що сприяє припиненню інституціалізації дітей у всьому світі. Lumos з 2005 року приділяє особливу увагу країнам Центральної та Східної Європи, обтяженим спадщиною колишньої комуністичної системи у сфері захисту прав дітей.

Наталія Колєнова,

старший інспектор відділу іфнормаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату Коростенської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь