Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЗСУ запрошують жителів Житомирщини на військову службу за контрактом. Порядок прийняття

Дата: 10.02.2020 14:25
Кількість переглядів: 833

Збройні Сили України запрошують громадян укладати контракт на проходження військової  служби та нагадують порядок прийняття на неї.

Фото без опису

Громадянин, який виявив бажання проходити військову службу за контрактом: 

  1. Прибуває до військового комісаріату за місцем обліку (реєстрації) для співбесіди та підбору посади (в/ч), або до в/ч для отримання письмової згоди (у разі необхідності); Для жінок обов’язкова письмова згода командира військової частини.
  2. Надає до військкомату першочергово такі документи: заява громадянина щодо вступу на в/службу за контрактом; копія паспорта та довідки про присвоєння ідентифікаційного номера; довідку з МВС України про відсутність судимості або її погашення; військовий квиток (для військовозобов’язаних).
  3. Проходить в ОВК (РВК) психологічне тестування.
  4. Прибуває за направленням військового комісара для проходження військово-лікарської комісії (отримує довідку ВЛК, щодо придатності до проходження в/сл на відповідній посаді); надає сертифікат про проходження профілактичного наркологічного огляду; довідки про: відсутність перебування на обліку у психоневрологічному, шкірвенерологічному та тубдиспансері; про відсутність вагітності (для жінок); визначення групи крові та резус-фактора; результати аналізів на ВІЛ, сифіліс, гепатитів «В» та «С»; картку медичного огляду.
  5. Очікує виклик з військкомату для прибуття до НЦ, готує решту документів, які можуть додаватись для оформлення особової справи після укладання контракту: автобіографію в рукописному і надрукованому примірниках; довідку про трудову діяльність; копію документів про освіту; довідку про склад сім’ї та місце реєстрації або фактичного проживання: службову характеристику (з місця роботи або навчання); письмову згоду на проведення спеціальної перевірки (у разі необхідності); дві фотокартки розміром 9×12 см.

Військовослужбовець строкової військової служби (мобілізований), який вияв бажання проходити військову службу за контрактом: 

  1. Подає рапорт (за підпорядкованістю), в якому зазначається серія та номер паспорта, ідентифікаційний номер.
  2. Проходить професійно-психологічний відбір (психологічне тестування).
  3. Направляється командиром для проходження військово-лікарської комісії (за потребою, у разі відсутності висновку ВЛК, при призові на військову службу та (або) за наявності ознак хвороб).

Решта документів можуть додаватися для оформлення особової справи у місячний термін після укладання контракту: копія паспорта та довідки про присвоєння індивідуального ідентифікаційного номера; результати запитів щодо проведення спеціальної перевірки; автобіографію в рукописному і надрукованому примірниках; копії документів про народження та сімейний стан; копії документів про освіту; дві фотокартки розміром 9×12 см.

Докладнішу інформацію про перелік посад, грошове та матеріальне забезпечення, а також порядок оформлення документів на військову службу за контрактом жителі Житомирщини можуть отримати в Житомирському обласному військовому комісаріаті, за адресою: м. Житомир, вул. С. Параджанова, 4, тел. 47-37-26. 

Нагадуємо, що у Житомирській області протягом 2019 року на військову службу за контрактом вступили 1388 осіб.

Довідково. З початку 2019 року грошове забезпечення військовослужбовців зросло на понад 30%. Згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 704 від 30.08.2017 передбачено виплату одноразової грошової допомоги після укладення першого контракту: особам рядового складу – 8 прожиткових мінімумів; особам сержантського складу – 9 прожиткових мінімумів; особам офіцерського складу – 10 прожиткових мінімумів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь