Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Що робити коли безпідставно відмовляють у безкоштовному проїзді?

Дата: 11.02.2020 08:15
Кількість переглядів: 510

Водій чи власник автобуса коли відмовляють у пільговому проїзді посилаються на те, що держава їм нічого не компенсує за перевезення. У таких випадках, ви можете посилатися на статтю 37 Закону України «Про автомобільний транспорт», де вказано:

«Автомобільному перевізнику, який здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, забороняється відмовлятися від пільгового перевезення. Безпідставна відмова від пільгового перевезення тягне за собою відповідальність згідно з законом».

Фото без опису

Безпідставна відмова від передбаченого законом пільгового перевезення громадян тягне за собою накладення штрафу на водіїв транспортних засобів, громадян – суб'єктів підприємницької діяльності у розмірі восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. На сьогодні це 136 гривень. (статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення)

У разі порушення фіксуйте відмову на відео, попросіть контакти свідків. Зібрані дані допоможуть вам у подальшому подати заяву або скаргу до працівників поліції чи до Державної служби України з безпеки на транспорті. А за потребою захистити свої порушені права у суді.

Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» – на сайті pravo.minjust.gov.ua та за номером 0 800 213103(єдиний контакт-центр надання безоплатної правової допомоги).

Оксана Сергієнко,

інтегратор Коростенського МЦ з надання БВПД


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь