Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З 1 січня 2020 року в Україні збільшено виплати для сімейних форм виховання дітей

Дата: 11.02.2020 15:48
Кількість переглядів: 641

Як раніше повідомляла міністр соціальної політики Юлія Соколовська, згідно з постановою Кабінету Міністрів, із 1 січня 2020 року підвищено розміри державної соцдопомоги з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку, а для дітей з інвалідністю - з 2 до 3,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку. Це зроблено з метою підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в патронатних, прийомних сім'ях, у дитячих будинках сімейного типу.



Підвищився також розмір грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам: із 70% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку за кожного дитину-вихованця та кожну прийомну дитину, до 100% прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину.

Якщо раніше більшість виплат йшла субвенцією з державного бюджету місцевим, то тепер фінансуватиметься напряму з бюджетної програми Мінсоцполітики, повідомила міністр.

Згідно із законом "Про Державний бюджет на 2020 рік", який набув чинності 1 січня, для дітей у віці до 6 років прожитковий мінімум становить 1 779 гривень; для дітей віком від 6 до 18 років - 2 218 гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь