Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Маємо об’єднати зусилля задля збереження лісів Житомирщини, – Віктор Градівський

Дата: 12.02.2020 11:15
Кількість переглядів: 487

На цьому наголосив заступник голови ОДА Віктор Градівський під час наради з питань попередження незаконних рубок лісових ресурсів та обліку деревини 11 лютого.

Фото без опису

Наразі в області з метою посилення контролю за використанням та охороною лісів у кожному лісництві утворені рейдові мобільні групи, у підвідомчих підприємствах Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства утворено 128 рейдових груп.

На нараді обговорили спільні заходи цих мобільних груп з правоохоронними та контролюючими органами області задля перешкоджання діяльності «чорних лісорубів».

«Маємо об’єднати зусилля для збереження лісів Житомирщини. Наша область займає одне з провідних місць в державі за запасами стовбурної деревини. Незаконні вирубки винищують лісові насадження та завдають величезних фінансових збитків як регіону, так і країні», – сказав Віктор Градівський.

Серед пріоритетів у спільній подальшій роботі на нараді визначили:

  • стовідсоткове забезпечення підключення до системи електронного обліку лісозаготівельних підприємств області;
  • протидія нелегальним рубкам, для цього відпрацьовується взаємодія правоохоронців, контролюючих органів, екоінспекції та громадськості;
  • виявлення незаконних деревообробних пунктів, притягнення правопорушників до відповідальності.

Притягнення порушників до відповідальності залежить від оперативності повідомлення поліції про злочин. У випадку незаконних вирубок лісів необхідно телефонувати на 102 або на гарячу лінію Держлісагенства України 0800604473.

Також є спеціальний мобільний додаток «Ліс у смартфоні». З мобільного можна перевірити легальність вирубки або перевезення вже зрубаної деревини за посиланням: https://lk.ukrforest.com

Довідково. Площа лісового фонду Житомирщини становить більше 10 тис. кв. км, або 35,2% від загальної площі області (четверте місце у державі). Найбільші запаси лісу знаходяться в Овруцькому, Коростенському, Олевському, Малинському, Житомирському, Чуднівському і Баранівському районах.

У  2019 році рейдові групи державних лісогосподарських підприємств провели 4 тис. 256 рейдів, пов’язаних з охороною лісів. У результаті перевірок зафіксували 235 випадків незаконної заготівлі деревини. До правоохоронних органів передали 135 справ на загальну суму заподіяної шкоди 17 млн 488,8 тис. грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь