Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Додаткова відпустка учасникам бойових дій

Дата: 13.02.2020 12:38
Кількість переглядів: 678

Учасники бойових дій, інваліди війни, статус яких визначено Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», мають право на додаткову оплачувану відпустку (далі — додаткова відпустка учасника бойових дій). Тривалість такої відпустки становить 14 календарних днів на рік (відповідно до статті 16² «Закону про відпустки»).

Фото без опису

Додаткова відпустка учасника бойових дій не належить до щорічних відпусток. Норми Закону про відпустки, передбачені для щорічних відпусток, на неї не поширюються. Тому, надаючи додаткову відпустку учасника бойових дій, роботодавець зобов’язаний ураховувати деякі особливості.

Додаткова відпустка учасникам бойових дій надається за календарний рік. Право працівника на додаткову відпустку учасника бойових дій повної тривалості не залежить від відпрацьованого часу в такому календарному році. Має бути використана працівником протягом календарного року. Якщо працівник не реалізував своє право на таку відпустку в поточному році, перенесення її на наступний не допускається. Не може бути перенесена або продовжена з причин, зазначених у статті 11 Закону про відпустки, зокрема й у зв’язку з хворобою працівника, що збіглася з періодом додаткової відпустки учасника бойових дій. Надається понад щорічні основну та додаткову відпустки. Не продовжується на святкові та неробочі дні, що припадають на період такої відпустки. Такі дні включають до тривалості додаткової відпустки та оплачують у загальному порядку.

Роз’яснення з цього питання, в межах проекту «Я маю право!», надала фахівець Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Оксана Сергієнко -  інтегратор Коростенського МЦ з надання БВПД


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь