Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Одним із пріоритетів Мінсоцполітики на 2020 рік є підтримка дітей та сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах!

Дата: 18.02.2020 14:56
Кількість переглядів: 638

Сергій Ніжинський про те, що вже зроблено та запроваджується під час публічних консультацій з реалізації цілі 3.3 Програми діяльності Кабінету Міністрів: Сім’ї, що опинилися в складних життєвих обставинах, зокрема, через низькі доходи, отримують своєчасну та професійну допомогу, включаючи фінансову, яка спрямована на швидкий вихід із кризи та подолання складних життєвих обставин».

Фото без опису

Мінсоцполітики розроблено проект Закону України, який дозволить адресно збільшити допомогу малозабезпеченим сім’ям. Так, з 1.01.2020 року 14 000 дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, було підвищено розмір соціальної допомоги з 2 до 2,5 розмірів прожиткового мінімуму.

З 1.01.2020 з 21 до 25 % збільшено рівень забезпечення прожиткового мінімуму для працездатних осіб, які отримують допомогу як малозабезпечені сім’ї.

З 2016 по 2018 роки Мінсоцполітики було реалізовано пілотний проект «Рука допомоги». В результаті, з 5 597 малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб понад 2000 було працевлаштовано, понад 930 – залучено до громадських робіт, 243 – отримали фінансову допомогу на відкриття власного бізнесу.

Наказом Мінсоцполітики від 22 січня 2020 року запроваджено новий механізм подання заявки на підключення до Програмного комплексу в електронному вигляді.

Вперше Мінсоцполітики передбачено бюджетну програму КПКВВ 2501510 «Компенсація частини витрат на здійснення заходів з реалізації державних програм соціального захисту наслеення» з обсягом видатків 150 млн грн.

З 1.07.2020 року прожитковий мінімум для дітей збільшиться з 85 до 130 %

Триває процес організаційного забезпечення діяльності Держсоцслужби, зокрема проводиться конкурс з обрання керівника та визначення структури апарату.

Працюємо над якісним втіленням цілей в життя!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь