Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Підсумкова нарада бібліотечних фахівців Коростенського району та літературне "кавування" з письменником Віктором Васильчуком

Дата: 19.02.2020 07:56
Кількість переглядів: 929

18 лютого 2020 року відбувся черговий день професійного спілкування бібліотечних фахівців Коростенського району. Підсумкову нараду з бібліотекарями розпочала провідний методист Коростенської районної бібліотеки ім. М. Сингаївського Лідія Власенко, яка зробила аналіз діяльності бібліотек району за 2019 рік та обговорила пріоритетні напрямки роботи бібліотек на 2020 рік, а також звернула увагу на те, що в нинішньому часі бібліотеки є центрами громад, місцем зустрічі, спілкування і відпочинку з книгою, затишними комфортними світлицями. А ці трансформації потребують від нас, бібліотекарів, постійної роботи над собою для підвищення професійного рівня. Також було зроблено аналітично-статистичний аналіз роботи бібліотек.

Фото без опису

Про формування, облік та збереження бібліотечних документів розповіла бібліотекар з обробки літератури районної бібліотеки Олена Козакевич.

 Основну увагу було привернуто на впровадження інноваційних технологій в роботу бібліотек району, створення Інтернет сторінок і блогів бібліотек.

Бібліотечним фахівця було рекомендовано удосконалити пошукову, дослідницьку і масову роботу з питань краєзнавства і звернути особливу увагу на популяризацію літератури митців слова нашого краю та їх творчості. Адже поліська земля надзвичайно багата на обдарованих особистостей, які є гордістю не лише нашої Коростенщини, а й всієї України.

Фото без опису

Саме з цією метою методичною службою районної бібліотеки було організовано зустріч фахівців сільських книгозбірень з українським письменником Віктором Васильчуком – основне багатство якого доброта, душевна щедрість, любов до рідного краю та людей. Віктор Борисович людина дуже знана не лише в нашому краї,адже він є ось уже 29 років, засновником і видавцем благодійної вільної газети «Вечірній Коростень» та дитячого журналу «Алочка-дошколярочка», директором музею хати Василя Юхимовича в с. Сингаї, засновником літературно-мистецького свята «Просто на Покрову». Його прізвище занесено до Енциклопедії сучасної України та Золотого фонду нації, він є членом національної спілки письменників України та заслуженим журналістом України. Отже аудиторія мала потребу в зустрічі з такою творчою особистістю, а сам захід був проведений у формі професійного діалогу.

Так, Віктор Борисович, як ініціативна та креативна людина зацікавила присутніх розповідями про те, як з’являються різні історії - правдиві та невигадані. В ході спілкування з бібліотекарями письменник яскраво презентував свої книги , в яких ідеться про найважливіші життєві цінності – добро, дружбу і любов.

 Зустріч була теплою, жвавою і невимушеною. Талановитий письменник зарядив присутніх своїм життєвим позитивом,а на згадку відбулась традиційна фото- і автографсесія та лунали найкращі побажання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь