Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вшанування пам’яті героїв Небесної сотні в Бехівській філії

Дата: 20.02.2020 10:07
Кількість переглядів: 492

У лютому 2014 року вся Україна і весь світ стали свідками нестримної, відчайдушної боротьби простих українців, відданих патріотів за європейський вектор розвитку держави, за утвердження української нації, за гідне майбутнє для наступних поколінь. Відповідно до Указу Президента України «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні.

З нагоди цієї дати учні Бехівської філії підготували лінійку-реквієм «А Сотня відлетіла в небеса», приурочену вшануванню подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Метою заходу було не тільки бажання нагадати учням про ці визначальні події у новітній історії України, а й виховувати в них патріотичну свідомість, любов до Батьківщини, бажання стати гідними громадянами України.

Відкривав лінійку пам’яті вчитель історії Багінський А.В. Він нагадав присутнім про те, що кожен із загиблих мав свою сім'ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії та невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну, підкреслила, що з події Революції Гідності почався новий етап розвитку Незалежної України.

Під мелодію гімну Небесної Сотні «Гей, плине кача» розпочався день – 20 лютого. Була запалена свічка, а під звуки метроному всі  присутні схилили голови у хвилині мовчання. Ще довго на очах учасників залишаться сльози, вони не дадуть пам’яті забути їх імена.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь