Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Українці – нація героїв!

Дата: 20.02.2020 17:15
Кількість переглядів: 877

20 лютого День пам’яті Героїв Небесної Сотні, який назавжди увійде в історію України як День жалоби і скорботи людської.

Фото без опису

У лютому 2014 року мрії беззбройних мітингувальників було цинічно розстріляно бойовими набоями беркутівців. На нашу Україну падало свинцеве небо. І його втримали українські атланти - Небесна Сотня Майдану. Вони були різні – юні та старші, з різних куточків України. Серед них: науковці, викладачі, студенти, вчителі, журналісти, театральні режисери та громадські активісти. Той «чорний лютий» в гартівному вогні Революції Гідності змінив долі відважних патріотів і поріднив їх з Вічністю.

Вшановуючи світлу пам’ять про Ангелів Небесної Сотні відділ культури Коростенської РДА спільно з Коростенською районною бібліотекою разом провели в Кожухівській загальноосвітній школі годину-спомин «Українці - нація Героїв», тему якої підкреслила виставка «Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки». Вкотре з болем та щемом в душі було згадано про ті доленосні для країни події 2013 -2014 років на Майдані Незалежності , які докорінно змінили хід історії України і самих українців.

Окремою сторінкою години – спомину стала розповідь про Героя України, нашого земляка Сергія Кемського – чудову, світлу, закохану у життя людину, який в той день, 20 лютого, теж став Ангелом Небесної Сотні. Учні школи з трепетом сприймали кожен рядок його віршів - про перше кохання, щастя, біль, смуток та радість - наповнені невгамовною енергією, патріотичним запалом і водночас тонким та глибоким ліризмом.

Хвилиною мовчання вшанували учасники зустрічі і тих земляків, які загинули на сході України і які сьогодні разом з Сергієм Кемським оберігають нас з небес. Вони живуть в пам’яті своїх близьких, живуть в пам’яті своїх друзів, живуть і будуть жити в пам’яті своїх земляків , всіх , хто небайдужий до долі України. Тож, символічною стала учнівська Всеукраїнська тиха акція «Небесні ангели», яка зустрічала вчителів, учнів та гостей навчального закладу ще з вулиці – на деревах, мов легенькі пір’їнки, гойдалися паперові білі янголятка.

Майдан ридав. А сотня в небо йшла,

Жовто-блакитний стяг покрив їх тіло.

Один за одним шикувались в ряд,

Героїв сотня в небо полетіла…

Українська нація нескорена і вільна. Небесна Сотня виконала свою земну місію. Тепер наша черга.

Відділ культури Коростенської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь