Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про організацію санаторно-курортного лікування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи громадян у 2020 році

Дата: 21.02.2020 12:59
Кількість переглядів: 1050

Забезпечення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до 1 категорії та дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи, послугами на санаторно-курортне лікування проводиться згідно Порядку надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 року № 854 в межах виділених коштів.

Фото без опису

Порядок передбачає укладання трьохсторонніх договорів між санаторно-курортним закладом, постраждалою особою та управлінням праці та соціального захисту населення. При цьому постраждалій особі забезпечено право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для оздоровлення чи відпочинку. У разі недостатності суми грошової допомоги для компенсації вартості путівки у вибраному закладі, потерпілі громадяни здійснюють доплати за надання послуг у закладі за рахунок власних коштів.

З 01.01.2018 року введена в дію норма щодо отримання постраждалими громадянами компенсації замість санаторно-курортної путівки, тобто, особа матиме право самостійно обирати чи отримувати послуги із санаторно-курортного лікування чи отримувати компенсацію.

Постановою Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2017 року № 838 «Про розмір середньої вартості путівки для виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» встановлено, що середня вартість путівки для виплати грошової компенсації замість путівки постраждалим громадянам визначає Міністерство соціальної політики щороку з розрахунку 35 відсотків розміру одного прожиткового мінімуму, встановленого законом на 1 січня відповідного року для осіб, які втратили працездатність (із заокругленням до однієї гривні).

Довідково: Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» встановлено розмір одного прожиткового мінімуму, для осіб, які втратили працездатність, на рівні 1638 грн., відповідно розмір компенсації становитиме 573 грн.

З питань оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи звертатися до управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації (вул. Франка, 5, каб.11, телефон для довідок 9 62 70).

Начальник управління праці та соціального захисту населення

Лілія СИТНІК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь