Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Юрій Тарасюк провів нараду з працівниками культури району

Дата: 25.02.2020 14:04
Кількість переглядів: 968

Голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк провів нараду з працівниками культури району за участі заступника голови Артема Майданика, начальниці районного відділу культури Лариси Бондар, провідного методиста районної бібліотеки ім. М. Сингаївського Лідії Власенко, заступника начальника управління фінансів – начальниці бюджетного відділу управління фінансів Марії Філоненко.

На початку наради Юрій Тарасюк привітав присутніх з днем народження нашої славетної землячки, геніальної поетеси Лесі Українки.

«Ми маємо прагнути до змін і докласти максимум зусиль для впровадження сучасних методів роботи, створення інтерактивного публічного простору нового покоління. Основою такого місця має стати сучасне обладнання та база корисних медіаресурсів: безоплатний доступ до мережі інтернет, пошук інформації, друк, копіювання, оплата комунальних послуг, інтерактивне навчання, а також творче дозвілля – майстер-класи, ігри, розваги. Проте потрібно враховувати, що стан наших бібліотечних закладів на сьогоднішній день не відповідає всім сучасним вимогам, є проблема з комп’ютеризацією, доступом до мережі Інтернет», – зазначив голова райдержадміністрації.

Це підтвердила і Лідія Власенко. Вона повідомила, що на території Коростенського району існує 29 бібліотечних закладів, з них діючих – 26. Комп’ютерами та принтерами оснащені 3 сільські бібліотеки. В районній бібліотеці налічується 5 комп’ютерів з безкоштовним вільним доступом до інтернету для читачів. З 29 бібліотек лише 9 опалюється, в трьох бібліотеках відсутнє опалення та освітлення.

«Сільські бібліотеки знаходяться на балансі сільських рад. Тому хотілось би мати з ними більш тісну та якісну співпрацю. – Сказала  в кінці свого виступу Лідія Власенко. – На жаль, в більшості сільських рад не закладаються кошти на комплектування книжкових фондів бібліотек та придбання основних засобів. Хоча всі ми розуміємо, що книга – це першоджерело знань, а бібліотека – заклад культури, який має бути в центрі уваги громад – Центром розвитку громад».

В свою чергу Марія Філоненко відзначила, що з районного бюджету на 2020 рік на утримання закладів культури Коростенського району виділено – 8482100 грн., з них: на районну бібліотеку – 976,800 грн., на сільські бібліотеки – 1415500 грн.

В ході наради також було піднято питання оптимізації районного відділу культури. Голова Коростенської районної державної адміністрації запевнив присутніх, що кожен заклад культури в районі в найближчий час не закриють.

«Ми маємо спільно шукати шляхи вирішення всіх проблемних питань, розглянути всі можливі варіанти аби заклади культури в районі працювали, а працівники установ мали гарні умови для своєї роботи», – підсумував нараду Юрій Тарасюк.

Наталія Колєнова,

відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату Коростенської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь