Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Бажаю так скінчити я свій шлях, як починала: з співом на вустах! Л. Українка

Дата: 25.02.2020 15:17
Кількість переглядів: 738

Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе у душі нашого народу людина, що ім'я їй – Леся Українка. З не такої вже й далекої минувшини, проте мовби вже крізь серпанок легендарності, проступає до нас образ поетеси, образ ніжний і чистий. Своєю винятковістю і своєю звичайністю – усім вона дорога для нас.

Фото без опису

Звертаючись до образу Лесі Українки, до цього феномена людської стійкості, в Сушківському закладі загальної середньої освіти 25 лютого 2020 року , в день народження поетеси здійснили екскурс її життєвим і творчим шляхом.

Протягом дня з учнями були написані міні-диктанти та міні-твори, провели поетичні хвилинки, де звучало слово Лесі або про неї. Працював кінозал «Обличчя історії. Леся Українка» (відеофільм) та відеознайомство з піснями на слова Лесі Українки «Крізь біль розлук у радість сторіч».

Мультимедійний урок, святковий стенд «Я знаю Лесю і її життя» (учитель української мови та літератури Литвинчук Л.М.), книжкова виставка «І квітнуть мрії поетеси» (бібліотекар Вигівська А.М.), привернули увагу кожного учня школи, примусили на хвильку зупинитися , ще раз долучитися до Лесі, до її життя, до її творчості.

Про Лесю Українку можна багато цікавого розповісти і дізнатися. Бо її життя – героїчна легенда, і її творила вона, перемагаючи важку хворобу, здобуваючи знання самоосвітою і творячи для нащадків таку неповторно прекрасну поезію. Справжня донька Прометея! Тож знаймо про неї, гордімось нею, берімо все найкраще від неї!

Людмила Василенко,

вчитель початкових класів

Сушківської СЗШ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь