Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
Cтаном на 25 лютого 2020 року у світі зареєстровано 80 150 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 699 – летальні. Одужало вже 27 695 осіб.
В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.
З 20-ї години 24 лютого 2020 року у всіх людей, хто приїжджатиме з країн, де зареєстровані випадки захворювання COVID-19, перевірятимуть рівень температури тіла.
Температурний скрінінг також буде проводитися для всіх пасажирів у основних аеропортах України та для подорожуючих через пункт пропуску "Тиса" на Закарпатті. Згодом такий самий режим працюватиме і на решті прикордонних пунктів.
Оприлюднено тимчасові рекомендації для підприємств та роботодавців щодо реагування на COVID-19:
- Працівники із симптомами гострих респіраторних захворювань мають повідомити свого керівника та залишатися вдома.
- Якщо на роботу вийшла людина з гострим респіраторним захворюванням, її слід відокремити від інших працівників та негайно направити додому.
- Варто регулярно проводити прибирання на робочому місці: очищати поверхні, стільниці та дверні ручки відповідними засобами для чищення.
- Працівники мають обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити руки з милом не менше 20 секунд.
- При плануванні відряджень варто дотримуватися рекомендацій https://bit.ly/2HCKKW0
Детальніше за посиланням: https://bit.ly/39PsC7E
На сайті Кабінету Міністрів України опубліковано розпорядження від 03.02.2020 №93-р “Про заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV“.
Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендацій:
- Часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
- Під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
- Якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;
- Не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження;
- Джерела з актуальною інформацією щодо випадків захворовання спричинених новим коронавірусом:
Рекомендації ВООЗ для громадськості та професійної спільноти
Сторінка Центру громадського здоров’я України
Сторінка Міністерства охорони здоров'я Україна
Інформаційний матеріал підготовлений працівниками
Коростенських територіальних курсів цивільного захисту
та безпеки життєдіяльності;
відділом з питань цивільного захисту райдержадміністрації.