Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Віталій Бунечко: Будемо піднімати питання перед Урядом щодо розширення мережі опорних закладів Житомирщини

Дата: 27.02.2020 10:11
Кількість переглядів: 582

Про це повідомив голова ОДА Віталій Бунечко сьогодні, 25 лютого, під час брифінгу для представників ЗМІ області.

Фото без опису

У питаннях підготовки Житомирської області до другої хвилі медичної реформи розбиралися медійники разом із заступником міністра охорони здоров’я України Дмитром Ковалем, директором Центрального міжрегіонального департаменту НСЗУ Володимиром Пляцеком, заступницею голови ОДА Наталією Остапченко та представниками НСЗУ.

Головні меседжі розмови – мережа опорних закладів може бути змінена, жодна лікарня не закривається, реформування закладів надання спеціалізованої медичної допомоги відбувається паралельно з трансформацією екстреної медичної допомоги.

Керівник пресслужби Національної служби здоров’я України Лілія Гудзь відзначила, що у медичній реформі дуже багато учасників і надзвичайно важлива роль місцевої влади.

«Ми будемо піднімати перед Урядом питання розширення мережі опорних закладів області. – сказав голова ОДА Віталій Бунечко. – Приємно відзначити, що Житомирщина є лідером у реформі. Усі показники вище середніх по Україні. Медичні заклади вторинної ланки медицини вже законтрактовані з НСЗУ, залишилися питання ще по  лікарням Ружинського та Лугинського районів. Проте й ці заклади укладуть договори з Нацслужбою».

Заступник міністра охорони здоров’я України Дмитро Коваль наголосив, що мета другого етапу медичної реформи – надати якісну медичну допомогу більшій кількості населення.

За словами Володимира Пляцека, Житомирщина одна з перших включилася в реформування і має дуже збалансовану медичну систему. Від області до НСЗУ надійшло 300 заявок до укладання договорів, переважна більшість – це заклади надання амбулаторної допомоги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь