Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЦВК внесла на розгляд Кабміну обсяг фінансування першочергових заходів щодо реалізації Виборчого кодексу України

Дата: 27.02.2020 16:39
Кількість переглядів: 609

На виконання відповідної норми Прикінцевих та перехідних положень Виборчого кодексу України Комісія затвердила перелік першочергових заходів, необхідних для реалізації Виборчого кодексу України, і обсяг фінансування видатків на їх здійснення та внесла їх на розгляд Кабінету Міністрів України.

Фото без опису

Загальний обсяг фінансування видатків таких заходів на ІІ півріччя 2020 року визначено в сумі 203 млн 635 тис. 604 гривні.

Розрахунок видатків проведено виходячи із необхідності утворення регіональних представництв у місті Києві та кожній області з наданням їм статусу юридичної особи. Регіональні представництва Центральної виборчої комісії утворюються за її рішенням на базі 25 регіональних органів адміністрування Державного реєстру виборців, які сьогодні функціонують на території України. Але, після деокупації АР Крим та окремих територій Донецької й Луганської областей перелік регіональних представництв буде відповідно розширено в межах необхідного.

Так, на утворення та забезпечення функціонування зазначених  представництв обсяг видатків на ІІ півріччя 2020 року визначено у сумі 68 млн 399 тис. гривень, з яких на оплату праці із нарахуванням – 50 млн 326 тис. гривень.

Слід зазначити, що у разі створення Центральною виборчою комісією її регіональних представництв вивільниться значна сума бюджетних коштів на рівні обласних бюджетів, які передбачені на оплату праці працівників діючих органів адміністрування Держреєстру та забезпечення їх роботи, за рахунок скорочення структурних органів адміністрування ДРВ в складі обласних державних адміністрацій. За орієнтовними розрахунками тільки на оплату праці вказаних працівників із нарахуваннями щорічно із державного бюджету виділяється понад 16 млн гривень.

Окрім того, у зв’язку з набранням чинності Виборчим кодексом України, який передбачає, зокрема, зміну виборчої системи, за якою мають проводитися вибори народних депутатів України та місцеві вибори, постає необхідність модифікації Єдиної інформаційно-аналітичної системи “Вибори” для забезпечення інформаційної підтримки проведення виборів в Україні відповідно до нових вимог.

З використанням засобів ЄІАС “Вибори” необхідно забезпечити облік інформації, що створюється під час виборчого процесу виборчими комісіями усіх рівнів як на загальнодержавних, так і на місцевих виборах, створити додаткові можливості для автоматизації виборчих процедур.

Відтак, на модифікацію Єдиної інформаційно-аналітичної системи “Вибори” обсяг видатків визначено у сумі 86 млн 306 тис. гривень.

Окрім того, новели Виборчого кодексу України містять вимоги, запровадження яких потребує розвитку автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців” в частині функціонального розширення можливостей програмного забезпечення системи, запровадження нових веб-сервісів для взаємодії з виборцями, організації взаємодії з державними інформаційними ресурсами, організації телекомунікаційної складової системи на основі оптичних каналів передачі даних.  На забезпечення розвитку автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців” необхідно 44 млн. 997 тис. гривень.

Також затвердженим переліком заходів передбачено внесення змін до структури Секретаріату ЦВК у зв’язку з необхідністю забезпечення діяльності Центру підготовки учасників виборчого процесу, а також взаємодії з регіональними представництвами Комісії. У зв’язку з цим потреба у додатковому фонді оплати праці із врахуванням нарахування на заробітну плату на ІІ півріччя 2020 року становитиме 3 млн 933 тис. гривень.

Відділ взаємодії із ЗМІ
Секретаріату Комісії


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь