Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області напрацьовується план дій на випадок виявлення коронавірусу

Дата: 28.02.2020 09:31
Кількість переглядів: 365

За даними Міністерства охорони здоров’я України, в Україні не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого коронавірусу. Усі області наразі проводяться необхідні заходи щодо недопущення потрапляння на територію кожного регіону та країни в цілому вірусу COVID-19.

Фото без опису

Так, на Житомирщині розроблений і затверджений розпорядженням голови облдержадміністрації від 13.02.2020 № 123 регіональний  план протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню та поширенню на території області випадків COVID-19. Також створено тимчасову обласну  протиепідемічну комісію при облдержадміністрації.

При ускладненні  епідемічної ситуації визначено для додаткового розгортання  ізоляторів для тимчасової ізоляції осіб з ознаками гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, лікарню№1 міста Житомира.  Лікувальний заклад забезпечується необхідними засобами індивідуального захисту,  дезінфікуючими  засобами, медичними препаратами  та обладнанням для діагностики і надання медичної допомоги, відповідно до методики  розрахунку  тримісячної потреби.

Постійно проводиться співпраця  закладів охорони здоров’я  з працівниками  Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, Управління  Держпраці у Житомирській області щодо проведення роз’яснювальної роботи  у запобіганні  гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом в установах, де відбувається значна кількість контактів  між громадянами, шляхом  залучення фахівців управління охорони здоров’я ОДА.

Медичні працівники усіх закладів  охорони здоров’я області  проходять on-line курс «Надання екстреної  допомоги при важкій гострій респіраторній вірусній інфекції», який розміщений на сайті Обласного центру громадського здоров’я. Про це повідомляє управління охорони здоров’я ОДА.

В області визначені 2 бригади екстреної медичної допомоги для транспортування пацієнтів та інфекційні стаціонари, які готові надавати цілодобову медичну  допомогу та інтенсивну терапію при поодиноких випадках COVID-19 дітям та дорослим. Також розроблені маршрути для пацієнтів з підозрою на коронавірус. Інфекційні стаціонари забезпечені засобами індивідуального захисту для медичних працівників, дезінфекційними засобами та необхідними медикаментами.  Проведені навчання медичного персоналу інфекційних стаціонарів щодо заходів особистої безпеки, діагностики та лікування  COVID-19.

Що треба знати про коронавірус кожному – читайте ТУТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь