Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Надії зламане крило

Дата: 28.02.2020 11:45
Кількість переглядів: 628

Коли звертаємо погляди до наших славетних попередників, котрі здатні бути життєвими дороговказами для всіх поколінь українців, яскравою, немеркнучою зіркою сяє нам Леся Українка.

Фото без опису

Мабуть, немає жодного українця, який не знав би це ім’я... Але чи часто звертаємося ми своїм розумом і серцем до цієї величавої постаті, яка понад усе любила Україну й українців?.. Якій Господь дарував такий небуденний талант і силу духу... Яка, сприйнявши щедрі дари від Всевишнього, створила високий постамент слова й інтелекту, здатних очищувати, підносити людські душі…

27 лютого у Білківській СЗШ І-ІІІ ступенів відбувся виховний захід, приурочений 149 річниці від дня народження славетної поетеси Лесі Українки «Надії зламане крило». Свято розпочала вчителька української мови і літератури Баженова Оксана Віталіївна, яка розповіла про багатогранну творчу особистість Лесі Українки, про незгасний вогонь її таланту, про високе поетичне слово, яке написане не розумом, а душею. Також на початку заходу була проведена вікторина «Лесиними стежками». Відповідаючи на питання якої, кожен учень зміг перевірити себе, чи достатньо у нього знань про славетну землячку.

Ведучими на святі були Баженова Софія та Холод Дарина, які цікаво та доступно розповіли школярам про життя та творчість поетеси. Учні 6-8 класів продекламували поезії, які їх найбільше схвилювали. Найкраще вдалося передати всі почуття та переживання авторки Мельниченко Олені, Прохоренко Катерині, Левченко Діані, Прохоренко Марині.

Неперевершено зіграли роль Лукаша та Мавки з драми-феєрії «Лісова пісня» учень 8 класу Примак Максим та учениця 7 класу Остапів Вікторія. Вони пройнялися силою та глибиною поетичного світу Лесі Українки, любов’ю до українського слова.

У шкільній бібліотеці протягом тижня функціонувала книжково-ілюстративна виставка «Безсмертна дочка Прометея», яку підготувала шкільний бібліотекар Прохоренко Л.І., і діти мали можливість ще ближче познайомитися з Лесиними доробками.

 «Нехай кожним словом, кожним променем думки живе в душі кожної української людини ім’я Лесі Українки!» - закликала в кінці заходу вчителька української мови та літератури Баженова О.В.

Дай, Боже, нам хоч частину тієї мужності й любові до своєї Вітчизни, якими так переповнена була славетна Леся Українка!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь