Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Отруєння бджіл пестицидами - головна тема сьогоднішньої наради-семінару в Коростенській РДА

Дата: 28.02.2020 18:18
Кількість переглядів: 637

28 лютого 2020 року під головуванням голови Коростенської районної державної адміністрації Юрія Тарасюка було проведено нараду-семінар на тему: «Недопущення отруєння бджіл засобами захисту рослин при обробітку посівів агроформуваннями».

Фото без опису

Участь в нараді взяли голова Коростенської районної ради Василь Клименко, начальниця Коростенського управління ГУ Держпродспоживслуби в Житомирській області Наталія Васьківська, депутати районної ради, сільські голови, керівники агроформувань, працівники управління агропромислового розвитку РДА та держпродспоживслуби, представники Ощадбанку та бжолярі Коростенщини.

Метою проведення наради-семінару стало перш за все налагодження співпраці та взаємодії між органами місцевого самоврядування, сільгоспвиробниками та пасічниками, що в подальшому дозволить значно мінімізувати ризики отруєння (загибелі) бджіл.

Фото без опису

На початку наради Василь Клименко звернувся до присутніх та зазначив, що дане питання надзвичайно актуальне, особливо в період весняно-польових робіт та перших вильотів бджіл з вуликів.

"Має бути тісна співпраця між аграріями та пасічниками. Одні мають вчасно попереджати про застосування хімікатів для оприскування полів, а інші попіклуватись аби на цей термін вулики були захищені і бджоли не постраждали", - відзначив голова районної ради.

В свою чергу чергу представники Ощадбанку ознайомили учасників наради з державною програмою підтримки малого бізнесу 5-7-9, яка нещодавно запрацювала в Україні і дозволить підприємцям створити нові робочі місця, при цьому сплатити по кредиту значно менше ніж в попередні роки.

Далі Юрій Тарасюк озвучив порядок денний наради та запросив до слова Наталію Васьківську. 

У ході проведення семінар-наради були обговорені наступні питання:

  • Порядок застосування засобів захисту рослин, перелік офіційно дозволених для застосування пестицидів, інсектицидів та агрохімікатів, передумови для проведення обробітку сільгоспкультур;
  • Процедура реєстрації та паспортизації пасік;
  • Покроковий алгоритм дій у випадку отруєння бджіл.

Фото без опису

«На меті проведення сьогоднішного заходу стоїть не лише інформування про необхідність дотримання вимог законодавства у сферах фітосанітарної безпеки та бджільництва, але і досягнення домовленостей між пасічниками та аграріями в частині комунікаційного зв’язку, взаємоповаги та взаєморозуміння, що в майбутньому сприятиме розвитку обох галузей в Житомирській області», - відзначила в своєму виступі начальниця Коростенського управління ГУ Держпродспоживслуби в Житомирській області.

Загалом захід відбувся у форматі тристороннього відкритого діалогу: учасники наради ділилися власним досвідом, обговорювали проблематику та спільно визначали шляхи її вирішення.

Фото без опису

«Недопущення отруєння бджіл засобами захисту рослин при обробітку посівів агроформуваннями - це дуже серйозна тема. Головне чути один одного і допомагати один одному. Адже від спільної праці, вчасного інформування один одного залежить успіх кожного», - підсумував нараду голова Коростенської РДА Юрій Тарасюк.

Фотоальбом заходу.

Наталія Колєнова,

старший інспектор відділу інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату Коростенської РДА.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь