Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області лабораторно не підтвердили захворювання на коронавірус

Дата: 10.03.2020 12:43
Кількість переглядів: 513

Про це повідомила заступниця голови ОДА Наталія Остапченко під час брифінгу із представниками засобів масової інформації.

Сьогодні, 10 березня, в ОДА відбувся брифінг Наталія Остапченко для журналістів щодо готовності закладів охорони здоров’я області до реагування на епідситуацією із захворюваність на коронавірус.

За її словами, в області виконується положення Національного плану протиепідемічних заходів реагування на поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.

«На реалізацію заходів реагування на поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, додатково виділили з резервного фонду області 1 млн 793,6 тис. грн. Для надання інтенсивної терапії особам з підозрою на випадок гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, визначені такі заклади охорони здоров’я: лікарня №1 міста Житомира для дорослого населення та Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня для дитячого населення», – зазначила Наталія Остапченко.

Також вона роз’яснила, що у жительки області, яку на днях госпіталізували до лікарні №1 Житомира з підозрою на коронавірус, цього захворювання не виявили. Лабораторні дослідження показали, що жінка хворіє на грип типу А (H1N1).

«У випадку з підозрою на коронавірус у жительки області медики спрацювали фахово та оперативно, відпрацювали усі необхідні заходи. На щастя, лабораторно захворювання не підтвердили. Проте в області на один місяць обмежені всі масові заходи», – наголосила Наталія Остапченко.

Нагадаємо, що відповідно до розпорядження голови ОДА від 13.02.2020 року в області утворено тимчасову обласну протиепідемічну комісію при ОДА та затверджений регіональний план протиепідемічних заходів щодо запобігання зансенню та поширенню на території області випадків COVID-19, спричинених коронавірусом 2019-nCoV.

При виникнення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом місцеві органи виконавчої влади разом із субєктами господарювання будуть проводити заходи з посилення режиму поточної дезінфекції у місцях масового скупчення людей, у тому числі на торгівельних об’єктах, у місцях проведення культурно-масових заходів, кінотеатрах, громадському транспорті. На випадки масових поступлень осіб з підозрою на COVID-19 визначені такі заклади охорони здоров’я області: Житомирська центральна районна лікарня та Черняхівське територіальне медичне об’єднання. Закладом для перебування осіб, які були у контакті з пацієнтом, у якого є підозра на коронавірус, у період обсервації визначили обласний багатопрофільний спеціалізований фтизіопульмонологічний санаторій «Лісова казка».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь