Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Питання протидії поширенню коронавірусу обговорювали під час селекторної наради з регіонами

Дата: 11.03.2020 08:15
Кількість переглядів: 398

Про алгоритм запровадження протиепідемічних заходів в країні говорили під час селекторної наради з питання протидії поширенню коронавірусу в Україні під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Участь у селекторі в Житомирській облдержадміністрації взяли голова ОДА Віталій Бунечко та всі його заступники сьогодні, 10 березня.

«Наша мета захистити українців, не спричинивши паніки. У кожній області мають бути підготовлені заклади для обсервації. Керівникам областей необхідно провести перемовини з представниками релігійних установ щодо обмеження масових заходів. Працювати у напрямку поповнення матеріального резерву держави індивідуальними  засобами захисту», – наголосив Прем’єр-міністр.

Заступник міністра охорони здоров’я України Дмитро Коваль зазначив, що маємо працювати на випередження сценаріїв Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Відзначимо, що ВООЗ визначила чотири сценарії розвитку подій у країнах для COVID-19:

  1. Країни без випадків (0 випадків);
  2. Країни з 1 або більше випадками, імпортованими або виявленими на місці (Спорадичні випадки);
  3. Країни, в яких спостерігаються кластери випадків у часі, території іі / або загальному впливі (Кластери випадків);
  4. Країни, в яких спостерігаються великі спалахи з місцево передачею (передача у громаді).

Денис Шмигаль наголосив, що напрацьовані рішення на селекторній нараді будуть розглянуті на засіданні Уряду.

Нагадаємо, що на Житомирщині від 06 березня 2020 року терміном на один місяць обмежене проведення масових заходів. Таке рішення прийняли під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій минулого тижня.

Сьогодні заступниця голови ОДА Наталія Остапченко повідомила, що при виникненні випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, місцеві органи виконавчої влади разом із субєктами господарювання будуть проводити заходи з посилення режиму поточної дезінфекції у місцях масового скупчення людей, у тому числі на торгівельних об’єктах, у місцях проведення культурно-масових заходів, кінотеатрах, громадському транспорті. На випадки масових поступлень осіб з підозрою на COVID-19 визначені такі заклади охорони здоров’я області: Житомирська центральна районна лікарня та Черняхівське територіальне медичне об’єднання. Закладом для перебування осіб, які були у контакті з пацієнтом, у якого є підозра на коронавірус, у період обсервації визначили обласний багатопрофільний спеціалізований фтизіопульмонологічний санаторій «Лісова казка».

За інформацією управління охорони здоров’я ОДА, в області є 240 інфекційних стаціонарних ліжок, з них 78 боксованіпрацює 61 лікар-інфекціоніст, з них 17 дитячих спеціалістів. Усі інфекційні стаціонари забезпечені необхідними медикаментами, засобами індивідуального захисту, дезінфекційними засобами, спеціальним медичним обладнанням (пульсоксиметри, апарати штучної вентиляції легень (дитячі і дорослі), вірусно-бактеріальні фільтри, концентрати кисню).

ВООЗ рекомендує кожному дотримуватись 3-х простих речей: мити руки, не торкатися обличчя, залишатись вдома, якщо захворів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь