Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд розпочав реформу системи містобудування

Дата: 13.03.2020 15:00
Кількість переглядів: 350

Уряд ліквідував Державну архітектурно-будівельну інспекцію та утворив Державне агентство з питань технічного регулювання у містобудуванні і Державну інспекцію містобудування як центральні органи виконавчої влади, діяльність яких буде спрямовуватися та координуватися Кабінетом Міністрів України через Міністра розвитку громад та територій. Також буде створено Державну сервісну службу містобудування. Зазначив Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Фото без опису

Відповідні постанови прийняті з доопрацюванням протягом одного дня на виїзному позачерговому засіданні Кабінету Міністрів за участі Президента України Володимира Зеленського.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання наголосив, що ДАБІ – це корупційна структура, яка поєднала в собі занадто багато функцій: ліцензування, контроль, нагляд, дозволи та ін. і на сьогодні потребує реформування.

«ДАБІ, на нашу думку та думку учасників будівельного ринку, – це той корупційний кліщ, що забирав обігові кошти з будівельного ринку. Сьогодні учасники просять ліквідувати ДАБІ, ліквідувати корупційні схеми», – наголосив Глава Уряду.

Створюючи нові центральні органи виконавчої влади щодо архітектурно-містобудівної галузі, Прем’єр-міністр наголосив, що їхні структури будуть приведені у відповідність до найкращих прикладів, які сьогодні діють у світі..

«Ми створюємо три органи: Державну сервісну службу містобудування, яка виконуватиме реєстраційні функції у галузі будівництва; Державне агентство техрегулювання, яке стане локомотивом реформи технічного регулювання в Україні стосовно параметральної системи, ДБН, єврокодів; Державну інспекцію містобудування, яка здійснюватиме функцію нагляду і контролю у будівництві», – повідомив Денис Шмигаль.

За його словами, ухвалені постанови враховують побажання учасників будівельного ринку, інвесторів.

«Це перший крок, який можна було врахувати постановами КМУ, наступний крок – внесення змін у діюче законодавство, далі – розробка електронної системи», – зауважив Денис Шмигаль.

Він наголосив, що держава має контролювати тільки введення будівельного об’єкта в експлуатацію і його відповідність до норм ДБН та вимог законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь