Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Служба порятунку закликає громадян не провокувати пожежі у природних екосистемах

Дата: 18.03.2020 10:03
Кількість переглядів: 466

Рятувальники переконані, що причинами масштабних пожеж у природних екосистемах найчастіше є наслідки людської легковажності. Саме громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо навесні, коли починають масово наводити лад на присадибних ділянках: спалюють сміття та залишки сухої рослинності, залишаючи багаття догорати біля полів. Такі вчинки є вкрай небезпечними, адже в умовах поривів вітру, вогонь миттєво розповсюджується на сотні квадратних метрів на сухостій та очерет.

.

Так, лише з початку березня в Україні виникло вже близько 3 тисяч пожеж на відкритих територіях та в екосистемах. Про це повідомляє Управління ДСНС України у Житомирській області..

Випадки загорянь на відкритих територіях цими днями були зафіксовані на ЛуганщиніЖитомирщині, Хмельниччині та у Черкаській області. Завдяки своєчасним повідомленням, вогнеборцям пощастило приборкати вогонь на початкових стадіях загорянь та запобігти поширенню на більші площі. Проте завжди є ризик, що маленьке займання клаптику сухої трави може перекинутися на житлові будинки..

Тож, зважаючи на збільшення кількості таких загорянь, Служба порятунку закликає усіх суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах! 

Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки

Пам’ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь