Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення голови Коростенської РДА щодо заходів протидії короновірусу в районі

Дата: 18.03.2020 13:10
Кількість переглядів: 881

Шановні жителі міста та району! Хочу до вас звернутись в зв’язку з ситуацією, яка відбувається в країні щодо запобігання розповсюдження короноварірусу. Звертаю увагу, що влада робить усі можливі та необхідні заходи щодо не поширення коронавірусу.

Фото без опису

На звернення відносно забезпеченості лікарень міста та району медичними масками, дезинфікуючими засобами та медичними приладами – відповідаю: вчора разом з міською владою було проведено розширене засідання, на якому опрацьовувались різні ситуації, які можуть скластися, в зв’язку з захворюваністю, в тому числі і забезпеченості. Наголошую, що лікарні забезпечені і медичними масками, і дезінфікуючими засобами, і тестами на коронавірус.

Не потрібно створювати паніку та спекулювати ситуацією. Влада робить усе можливе на випередження епідемії. Але хочу зауважити, що деякі активісти та депутати, які не працювали, але починають з’являтися тільки тоді як в країні нестабільна ситуація, критикують та заважають владі працювати (адже час іде до виборів), замість того щоб допомагати та спільними силами боротися з загальною бідою – розповсюдженням коронавіруса.

Хочу також звернутися з проханням до усіх громадян дотримуватись порядку та не реагувати на фейкові публікації в засобах масової інформації та сторінках інтернет мереж. З достовірною та правдивою інформацією ви можете ознайомитися на офіційних сторінках.

Прошу без нагальної потреби не залишати свої домівки. Не створюйте різні ситуації, заради забави, адже на фальшиві виклики – витрачаються засоби, які б могли ще знадобитися і на які витрачено кошти. Без свідомих дій кожного з нас неможливо подолати спільну біду. Дбайте про себе та один про одного!

Додатково зазначимо, що починаючи з 17 березня задля боротьби з коронавірусом та попередженням його розповсюдження в Житомирській та Чернівецькій областях Президентом України було запроваджено надзвичайну ситуацію.

Це означає, що в районі тимчасово будуть закритими усі розважальні та спортивні заклади. Крім цього в районі: заборонені масові заходи, залізничне, автобусне пасажирське перевезення; медичні установи переходять в режим підвищеної готовності; діє заборона на в'їзд людям з країн-епіцентрів поширення Covid-19.

Окремо наголошуємо, що в районі забезпечується безперебійна робота продуктових магазинів, магазинів побутових товарів, АЗС, аптек, банківських установ, страхових компаній.

В разі поганого самопочуття жителі району можуть зв’язатись по телефону зі своїм сімейним лікарем, або звернутись до реєстратури КНП «Коростенський районний ЦПМСД за номером 04142 2-31-76. Виписка ліків за урядовою програмою «Доступні ліки» також буде здійснюватися в телефонному режимі.

Також нагадуємо, що в обласному лабораторному центрі запровадили «гарячу лінію» з питань коронавірусу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь