Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виїзд мобільного консультаційного пункту соціальної роботи

Дата: 23.03.2020 08:32
Кількість переглядів: 434

На жаль, не кожному малюку у нашій державі щастить народитися у благополучній сім’ї, де йому надаються всі умови для повноцінного проживання та виховання. Тому Коростенським центром соціальних служб в нашому районі проводиться активна робота з сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах та не в змозі подолати їх самостійно. Спеціалізованим формуванням районного центру соціальних служб «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи» здійснюється соціально-профілактична робота з сім’ями та дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Фото без опису

Профілактичну роботу з сім’ями потрібно проводити вчасно тому, що кожну проблему краще попередити ніж потім вирішувати. На минулому тижніпрацівники районного центру соціальних служб: директор Барановська Л.П, фахівець із соціальної роботи Хмарська Н.І. та головний спеціаліст управління праці та соціального захисту населення Коростенської районної державної адміністрації Костюшко Л.І. провели виїзд в с. Новина.

Проведено вибіркове обстеження сімей та здійснення контролю за цільовим використанням допомоги при народженні дитини, створення належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей.

В сім’ях, які перебувають в складних життєвих обставинах, проведено соціально-профілактичну роботу. В ході роботи батькам було  роз’яснено про відповідальність за неналежневиконання батьківських обов’язків, проведено  бесіди щодо  належного догляду за дитиною до одного року та  неповнолітніми дітьми, покращення санітарно-гігієнічного стану житлових помешкань, забезпечення  продуктами харчування, недопущення зловживання алкогольними напоями. Визначено проблемні питання, які є в сім’ях,  поставлено відповідні завдання щодо їх вирішення,узгоджено терміни виконання.

За результатами проведеної роботи, з метою створення умов для розв’язання життєвих проблем, що виникають в сім’ях, повернення їх до повноцінного життя визначено три сім’ї, які буде взято під соціальний супровід Коростенського районного центру соціальних служб.

Проведено бесіду з сільським головою щодо сприяння створенню на території Новинської сільської ради сімейних форм виховання для дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, створення патронатної сім’ї.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь