Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Поліція застерігає жителів Житомирщини від поширення чуток

Дата: 24.03.2020 11:17
Кількість переглядів: 463

23 березня у мережі інтернет з’явилась недостовірна інформація про смерть від COVID-19 двох жителів Коростенщини. Офіційно повідомляємо, що станом на 24 березня жодного випадку захворювання у Коростенському районі лабораторно не підтверджено. Відтак поліцейські радять утриматись від поширення чуток та панічних настроїв.

18 березня у м. Коростені у будинку за місцем проживання померла жінка, 1981 року народження. 22 березня у с. Іскоростені у будинку батьків була зареєстрована смерть місцевого жителя, 1997 року народження.

Тіла обох були направлені для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причин смерті.

У першому випадку у свідоцтві про смерть жінки експертами зазначено, що причиною є атеросклеротична хвороба серця, гостра серцева недостатність, щодо хлопця – набряк легень, легенево-серцева недостатність, ішемічна кардіоміопатія.

Водночас, як розповів начальник Коростенського відділу поліції Валерій Столяр, під час опитування рідних померлих встановлено, що симптомів вірусного захворювання, як то температури, кашлю тощо, в обох не було.

Відтак жодних об’єктивних підстав стверджувати про наявність вірусного захворювання у померлих наразі немає.

Поліцейські нагадують про адміністративну відповідальність за поширювання неправдивих чуток, передбачену статтею 173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті визначає покарання у вигляді штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням 20 % заробітку.

Шановні полісяни, користуйтесь лише перевіреними джерелами інформації. Зберігайте спокій та не втрачайте критичного мислення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь