Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Два міцних крила

Дата: 25.03.2020 10:16
Кількість переглядів: 453

Коли приходить тридцяте вересня, ми вшановуємо святих Віру, Надію і Любов та їх матір Софію. Тридцятого вересня зустрічаємо День усиновлення, що несе в собі милосердя й добро, любов та відкритість сердець. І звучать слова подяки усиновлювачам, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам, батькам-вихователям та всім небайдужим людям, які дарують дітям увагу, турботу і тепло.

Фото без опису

У житті нерідко трапляється так, що малюкам доводиться ще у дитячому віці випробовувати мінливості долі. Бо ж іноді буває, що найрідніші люди помирають, чи виникають кризові ситуації, в яких дитина лишається без захисту… Діти, які втратили батьків, або їхні батьки в силу різних обставин не можуть виконувати свої обов’язки, потребують родинного тепла і виховання. Державна політика захисту прав таких малюків в Україні спрямована на те, щоб вони виховувались у сім’ях і зростали в любові. Тож в державі запроваджено різні форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у сім’ю: усиновлення, опіка/піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу. В Коростенському районі створені 7 прийомних сімей. Однією з перших в районі була створена прийомна сім’я Олех із Сантарки. Прийомні батьки Леонід Миколайович і Лідія Іванівна взяли на виховання маленького хлопчика, якому не було ще й двох років. Вперше вони побачили його в лікарні, і відтоді й пройнялися бажанням взяти в родину малюка, який потребував опіки. Доки тривав процес оформлення документів на прийомну сім’ю, хлопчика влаштували в Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини. І вже звідти Леонід Миколайович і Лідія Іванівна привезли Миколку до себе додому. Тут його оточили турботою і любов’ю, свою увагу приділяли йому всі члени великої родини Олехів, і він став улюбленцем сім’ї. До речі, у Олехів троє дочок, які мають власні сім’ї.

Зараз Миколі вже 15 років. Він любить спорт, хоча відвідував різні гуртки у минулі роки, навіть на танцювальний ходив. На питання, яку б професію обрав у майбутньому, Микола говорить, що хотів би бути механіком. Його прийомні батьки щиро бажають, щоб у житті юнака все складалося добре, щоб його майбутнє було щасливим. Хочеться побажати Леоніду Миколайовичу, Лідії Іванівні та Миколі міцного здоров’я, віри в добро, терпіння і любові.

Оксана КЛИМЧУК. Фото автора.

Любов Барановська, директор Коростенського районного центру для сім’ї, дітей та молоді. – Прийомні батьки Олех взяли в свою сім’ю прийомну дитину, якій було 1 рік 9 місяців. Мабуть, тому прийомні батьки до дитини та дитина до прийомних батьків прикипіли душею, між ними дуже тісні стосунки. За прийомну дитину Леонід Миколайович та Лідія Іванівна переживають, як за свою рідну. Для дитини створені зразкові умови проживання, прийомні батьки роблять все для забезпечення навчання, виховання, розвитку прийомної дитини, дбають про її майбутнє. Щира вдячність Леоніду Миколайовичу та Лідії Іванівні за невтомну працю, любов і турботу, відповідальну і благородну справу – виховання прийомної дитини.

Газета "Древлянський край"

№ 38 (14249) п’ятниця, 27 вересня 2019 року



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь