Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рятувальники закликають не провокувати пожежі в екосистемах. ВІДЕО

Дата: 27.03.2020 09:14
Кількість переглядів: 662

Уже більше 10 тисяч пожеж на відкритих територіях та у природних екосистемах виникло в Україні з початку 2020 року. Більшість випадків зафіксовано саме з початку березня. Найчастіше, така негативна тенденція спостерігається як тільки громадяни масово починають спалювати сміття на присадибних ділянках та навмисно випалюють сухостій на полях. Тож, вогнеборці продовжують ліквідовувати численні пожежі сухої трави, очерету, тощо.

Тож, зважаючи на збільшення кількості таких загорянь, Служба порятунку закликає усіх суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах! 

Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. 

Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки! 

Пам’ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин. 

Пам’ятайте! Кожен акт підпалу – це злочин проти природи, за який передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь