Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З’явився освітній серіал із цифрової грамотності для держслужбовців

Дата: 30.03.2020 15:30
Кількість переглядів: 383

30 березня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України презентувало освітній серіал «Цифрова грамотність державних службовців 1.0. на базі інструментів Google». 

Освітній серіал охоплює можливості та особливості функціонування безкоштовних сервісів Google для використання в професійній діяльності та повсякденному житті. Серіал складається з 15 серій і розміщений на платформі Дія.Цифрова освіта (https://osvita.diia.gov.ua/). Доступ до серіалу безкоштовний.   

Після перегляду всіх серій і успішного проходження тестів кожен держслужбовець отримає сертифікат, що засвідчує успішне проходження базового курсу з цифрової грамотності обсягом 2 години (0,07 кредиту ЄКТС).

У серіалі допомагає розібратися з різноманіттям онлайн-інструментів сертифікований тренер Google for Education, директор Академії цифрового розвитку Антоніна Букач. А зірковий гість освітнього серіалу – народний депутат Роман Грищук. 

«Закликаю всіх державних службовців, особливо враховуючи період карантину, навчатися цифрової грамотності. Це саме ті інструменти, з якими ви зіштовхуєтесь або можете зіштовхуватися щодня в своїй роботі», — звернулася під час презентації освітнього серіалу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан. 

«Ще минулого року Верховна Рада прийняла декілька законопроектів з приводу електронного документообігу. І зараз це дуже знадобилось. Це насправді дуже зручно — сидячи вдома, ти можеш зареєструвати депутатське звернення, депутатський запит, навіть подати законопроект. Карантин змушує більше переходити на цифрові інструменти», — заявив  народний депутат Роман Грищук.   

«Цифрова грамотність є невід’ємною складовою вимог до компетентностей державного службовця. Цей особливий період дистанційної роботи як ніколи актуалізував необхідність вміти користуватися багатьма цифровими сервісами», — відзначив виконуючий обов’язки Голови Національного агентства з питань державної служби Володимир Купрій  

«В суспільстві є певний стереотип, що держслужбовці — ознака сталості, заскорузлості. Але ми хотіли б це змінити — щоб 200.000 державних службовців були локомотивами впровадження та використання електронних технологій», — підкреслив президент Фонду Східна Європа Віктор Лях  

Освітній серіал розроблений у співпраці з компанією Google та втілений за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge.

Переглянути серіал і отримати сертифікат:
smiley https://osvita.diia.gov.ua/courses/civil-servants


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь