Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Житомирщині вживаються всі превентивні заходи щодо запобігання поширення коронавірусу

Дата: 30.03.2020 17:13
Кількість переглядів: 359

Про це та про епідеміологічну ситуацію на території Житомирської області щодо COVID-19 йшлося під час брифінгу голови ОДА Віталія Бунечка сьогодні, 30 березня.

Відсьогодні щоденні брифінги керівництва області щодо ситуації з коронавірусною інфекцією на Житомирщині проходитимуть у новому форматі – лише в онлайн-трансляції. Кожен житель області може переглянути в режимі реального часу брифінг на сторінці Житомирської ОДА у Фейсбуці.

«Наразі на Житомирщині нових випадків захворюваності на коронавірус не виявлено. У суботу апарат для ПЛР-діагностики тестів на COVID-19 пройшов профілактику і вже в неділю (29 березня) здійснили перевірку 8 матеріалів від хворих. На щастя, всі результати є від’ємними. Завдяки свідомості стримуємо коронавірус на території області», – сказав голова ОДА Віталій Бунечко.

Під час брифінгу також повідомили про те, що жителі області, котрі повертаються з-за кордону та не мають можливості самоізолюватися, можуть пройти двотижневу обсервацію в обласному багатопрофільному спеціалізованому фтизіопульмонологічному санаторії «Лісова казка». Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик наголосив, що «Лісова казка» працює саме для контактних з хворими, або тих, хто повернувся до області з інших країн.

«Для тих, хто повертається до Житомирщини і не може самоізолюватися, створені всі умови в санаторії «Лісова казка», забезпечене харчування. Це свідомий та правильний вибір для кожного, хто приїхав з-за кордону», – зазначив Віталій Бунечко.

Також голова ОДА розповів, що в області рятувальники спільно з правоохоронцями встановили намети для облаштування тимчасових пунктів прийому та сортування хворих на території 12-ти закладів охорони здоров’я першої хвилі, що розташовані в районах області та м. Житомир.

«Такі намети розгортаються на випадок, якщо нам не вдасться запобігти масовому поширенню коронавірусу. У наметах готові до сортування хворих», – наголосив Віталій Бунечко.

Голова ОДА закликає всіх жителів Житомирської області залишатися вдома та спільно протидіяти коронавірусу, не допустити його поширення в регіоні.

«Будьте свідомим, дотримайтеся елементарних правил профілактики. Ті, хто повернувся, витримайте два тижні на самоізоляції», – звертається до жителів області Віталій Бунечко.

Довідково. Представники засобів масової інформації області можуть підготувати питання до керівництва ОДА щодо ситуації з коронавірусом і надіслати їх до 12.00 кожного дня за ткими номерами телефонів: (067) 923-88-11(067) 339-23-84. Керівництво області надасть відповіді під час щоденного онлайн-брифінгу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь