Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про роботу сектору освіти Коростенської районної державної адміністрації та закладів освіти Коростенського району в умовах карантину

Дата: 02.04.2020 11:20
Кількість переглядів: 1067

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України  коронавірусу СОVID-19»  у секторі освіти Коростенської районної державної адміністрації та закладах освіти Коростенського району забезпечено організацію роботи в режимі реального часу через Інтернет.

Фото без опису

У зв’язку з епідеміологічною ситуацією, що склалася в Україні, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19) працівники сектору освіти та всі учасники освітнього процесу дотримуються протиепідеміологічних вимог і рекомендацій Міністерства освіти і науки України щодо особливостей організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти під час карантину.

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 16 березня 2020 року № 406 «Про організаційні заходи для запобігання поширенню коронавірусу СОVID-19» керівниками закладів загальної середньої освіти видано накази про організацію роботи очолюваних ними закладів під час карантину. Наказами встановлено режим роботи педагогічних і непедагогічних працівників, затверджено заходи щодо виконання працівниками методичної, організаційно-педагогічної роботи, розроблено індивідуальні плани професійного розвитку, визначено заходи щодо збереження систем життєзабезпечення. визначено особливості провадження освітнього процесу.

В умовах карантину вчителі працюють з учнями, що перебувають удома, шляхом використання технологій дистанційного навчання з урахуванням матеріально-технічних можливостей закладів освіти. Для здійснення обміну навчальними матеріалами застосовуються різноманітні пристрої та інструменти, зокрема мобільний телефон, за допомогою якого організовано спільноти в соціальних мережах, мобільних додатках.

Матеріали для учнів надсилаються електронною поштою, розміщуються на вебсайтах закладів освіти.

Організація дистанційного навчання проводиться за допомогою освітніх платформ Learningapps.org, Ерудит.нет, «Освіторія», Prometheus, EdEra, YouTube-каналів, сайтів «Дистанційне навчання» та ін. 

Всього в закладах загальної середньої освіти району навчаються 1298 учнів. З них 382  навчаються дистанційно, 83  отримують індивідуальні консультації, 626 – консультації в телефонному режимі, 139 -  консультації в соціальній мережі «Вайбер», 68 – онлайн - консультації.

Працівники закладів дошкільної освіти проводять онлайн-консультації для батьків вихованців.

В умовах проведення карантинних заходів та надзвичайної ситуації в Житомирській області методичним кабінетом сектору освіти проводиться безперервна робота щодо надання методичних рекомендацій педагогічним працівникам закладів освіти району щодо відпрацювання програмового матеріалу навчальних планів і програм під час карантину. Проводяться індивідуальні консультації для педагогічних працівників, які потребують допомоги під час організації навчання в дистанційній формі (скап, вайбер, телефон тощо).

Організовано проходження  педагогічними працівниками району курсів з підвищення кваліфікації в дистанційному режимі, працівниками райметодкабінету  надається організаційно-методична та технічна допомога для своєчасної реєстрації на сайті комунального закладу «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради.

Так станом на 31.03.2020 року забезпечено проходження підвищення курсів кваліфікації у дистанційному режимі  10  педагогічними працівниками закладів освіти району та передбачено до 24 квітня проходження підвищення курсів кваліфікації у дистанційному режимі ще  20  педагогічних працівників.

Також працівниками районного методичного кабінету проводиться роз’яснювальна робота щодо проведення атестації педагогічних працівників у 2020 році в умовах карантину.

В 2020 році в 16 закладах загальної середньої освіти району підлягає проходженню атестації  55 педагогічних працівників.

З метою підготовки до 2020-2021 навчального року педагогічними працівниками закладів освіти  здійснюється опрацювання електронних версій макетів підручників для учнів 7 класу.

Централізованою бухгалтерією сектору освіти забезпечено виплату заробітної плати  всім категоріям працівників закладів освіти та вживаються заходи щодо своєчасної та у повному обсязі оплати за спожиті енергоносії та отримані послуги.

Хочу зауважити, що відповідно до частин третьої та четвертої статті 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту» освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується в межах навчального року, що закінчується не пізніше 1 липня.

Подальша робота сектору освіти та закладів і установ освіти визначена листом  Міністерства освіти і науки  від 31,03.2020 року №1/9-182 «Щодо організованого  завершення 2019/2020 навчального року та зарахування до закладів загальної середньої освіти» в якому зазначено:

«У теперішніх складних умовах важливо забезпечити права учнів на продовження здобуття освіти, зокрема в установленому порядку перевести їх до наступного класу, видати свідоцтва досягнень (табелі) та документи про освіту випускникам».

Василь Митюк,

завідувач сектору освіти


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь