Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Коростенський відділ заготівлі крові та її компонентів комунального некомерційного підприємтсва «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради запрошує всіх бажаючих та не байдужих прийняти участь в донорстві крові або плазми

Дата: 03.04.2020 16:28
Кількість переглядів: 1175

«Здав свою кров або плазму – врятував людське життя»

Чекаємо на Вас щодня з понеділка по п’ятницю: з 08.00 до 12.30 за адресою: Житомирська область, місто Коростень, вулиця Шевченка, будинок №66 Для донації (здачі крові або плазми)  необхідно мати при собі паспорт (якщо новий – з додатком) та ідентифікаційний код. Режим харчування напередодні донації крові чи плазми особливий: необхідно виключити з раціону жирну, смажену, копчену, гостру та пряну їжу (масло, сало, жирні м'ясо та рибу, молоко, сметану, яйця, морозиво, зернята).

Фото без опису

Можна вживати: відварені м'ясо та рибу, каші, картоплю, відварені і сирі овочі та фрукти, соки, кисіль, компот, житній та не здобний білий хліб. За три дні до донації виключити алкоголь!!! За дві години до донації виключити цигарки!!!

Телефон для довідок: 0(4142)45-109.  

Після кожної донації крові або плазми донор отримує: Відповідно до ст.9 Закону України «Про донорство крові та її компонентів» в день донації працівник, який є або виявив бажання стати донором, звільняється від роботи на підприємстві, в установі, організації незалежно від форм власності із збереженням за ним середнього заробітку, а також, після кожної донації, в тому числі у разі давання крові у вихідні, святкові та неробочі дні, донору надається додатковий день відпочинку із збереженням середнього заробітку (Закон України за підписом президента діє на всій території України). Через карантинні заходи донорів майже немає, а кров в лікарнях вкрай необхідна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь