Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Поліція застерігає від порушень встановлених у зв’язку з карантином заборон та обмежень

Дата: 06.04.2020 12:40
Кількість переглядів: 504

Поліцейські звертають увагу жителів  Житомирщини на посилення  карантинних заходів для попередження масового захворювання громадян на COVID-19.   За порушення вказаних норм передбаченого адміністративну, а у разі настання тяжких наслідків і кримінальну відповідальність.

Так, постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та відповідно до статті 29 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” до 24 квітня 2020  громадянам заборонено:
- перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, інших осіб відповідно до закону або повнолітніх родичів дитини;
-  відвідування закладів освіти її здобувачами;
-  відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності;
-  відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
-  перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;
-  самовільно залишати місця обсервації (ізоляції).

Окрім того, з 6 квітня 2020 року, включаючи вищевказане заборонено:
-     перебування в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, у тому числі виготовлених самостійно;
-     переміщення групою осіб у кількості більше ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років, батьками, усиновлювачами, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями, іншими особами відповідно до закону або повнолітніми родичами дитини.

При цьому встановлено перелік осіб, які потребують самоізоляції. Це - особи, які мали контакт з хворим на COVID-19, хворі особи або з підозрою на інфікування, які не потребують госпіталізації, люди, які досягли 60-річного віку. Самоізольованим особам (крім хворих на коронавірус) у разі відсутності піклувальника дозволяється відвідування найближчих місць торгівлі та вигул домашніх тварин. Варто відзначити, що строк самоізоляції визначає лікар, а контроль за виконанням умов самоізоляції забезпечують працівники Національної поліції, військовослужбовці Нацгвардії та представники інших уповноважених органів.

Як прокоментував начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Сергій Крупєй, з початку проведення карантинних заходів поліцейські Житомирщини оформили адміністративні матеріали за ст.  44-3 (Порушення правил карантину щодо людей) КУпАП відносно 59 жителів області. Найбільше порушень зафіксовано в обласному центрі – 28.

Нагадаємо, карантин на території України встановлено до 24 квітня 2020 року.

Також на території регіону тривають спільні профілактичні заходи із попередження поширенню COVID-19. Поліцейські активізували превентивну діяльність і приділяють посилену увагу підтримці уразливої категорії населення.

Відділ комунікації поліції Житомирської області 

© Головне управління Національної поліції в Житомирській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь