Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Коростенські аграрії посіяли вже більше 360 га ярих зернових культур

Дата: 14.04.2020 13:58
Кількість переглядів: 511

Управління регіональної діяльності Коростенської райдержадміністрації щоденно збирає та опрацьовує оперативну інформацію серед керівників агроформувань району щодо проведення комплексу весняно-польових робіт.

Фото без опису

Так, станом на 13 квітня 2020 року сільгоспвиробники Коростенського району посіяли вже більше 360 га ярих зернових, зернобобових та технічних культур (інформація сформована за оперативним даними від керівників агроформувань району).

Зокрема:

  • Овес – 320 га;
  • Ячмінь – 11 га;
  • Люпин – 10 га;
  • Фацелія – 23 га;

Лідерами за темпами сівби стали ДП «Грозинське» (с. Грозине), Інститут сільського господарства «Полісся» (с. Грозине), ПОСП «Нива»  (с. Берестовець).

Переважну більшість аграріїв стримують передбачені Укргідрометцентром зниження температур та недостатність запасів продуктивної вологи ґрунту. В агрокліматичних умовах, які склалися на сьогоднішній день, ранній посів може призвести в майбутньому до ушкодження, а то і загибелі сходів польових культур внаслідок пошкодженнявесняними заморозками, які трапляються все частіше. Станом на 13.04. показник зволоження верхнього шару ґрунту становить 4 (слабко зволожений). Середньодобова температура ґрунту на глибині 5 та 10 см становить 9/8 ?.

Агрометеорологічні умови, які склалися у  березні, були досить складними практично для усіх сільськогосподарських  культур. Повернення холоду із досить інтенсивними морозами було характерним для клімату. Погодні умови обумовлювали інтенсивну витрату вологи з верхніх шарів ґрунту.

За даними Укргідрометцентру, у зв’язку з тривалою відсутністю дощів, умови для утворення сходів та розвитку посіяних ранніх зернових і зернобобових культур, переважно малосприятливі, але поки що не критичні.

Щодо озимих зернових, то перезимівля пройшла успішно, вміст продуктивної вологи у ґрунті на більшості площ цілком достатній для нормального розвитку посівів, що є сприятливим фактором для майбутнього врожаю.

Інформація управління регіональної діяльності

Коростенської райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь