Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В селі Іванопіль Коростенського району горіли торф’яники

Дата: 15.04.2020 09:35
Кількість переглядів: 587

Вчора в мережі Інтернет було викладено відеосюжет, у якому було зазначено, що 13 квітня в с. Іванопіль Коростенського району люди випалювали траву. Ця інформація не відповідає дійсності.

Фото без опису

За повідомленням начальника  Коростенського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Житомирській області Сергія Рудзика, дійсно 13 квітня об 11.30 до Служби порятунку «101» від місцевого старости надійшло повідомлення про те, що в селі Іванопіль горить торф’яне болото, місцеві жителі самотужки не справляються з гасінням і потребують допомоги.

Фото без опису

На місце події прибули рятувальники 37 державного пожежно-рятувального поста, які встановили, що внаслідок сильних поривів вітру вогонь по сухій траві встиг перекинутись на 4 будівлі, 3 з яких житлові та 1 господарча. Керівником гасіння пожежі було прийняте рішення про залучення додаткових сил та засобів.

Далі полум’я поширилось на лісовий масив, розташований в напрямку с. Охотівка. До ліквідації пожежі було залучено лісову пожежну охорону лісгоспу АПК.

«Варто відзначити, що до гасіння пожежі як ніколи долучились місцеві жителі та небайдужі мешканці навколишніх сіл. Разом із головою Ушомирської сільської ради Людмилою Малою, використовуючи всі технічні можливості, шанцевий інструмент, власні трактори, люди організували підвіз води та оборювання місцевості для запобігання перекидання полум’я», – коментує подію Сергій Рудзик.

Спільними силами рятувальників, пожежної лісової охорони та жителів Ушомирської ОТГ пожежу вдалось локалізувати о 12.40 год. та повністю ліквідувати до 20.05 год.

В результаті пожежі вогнем було знищено 2 житлових будинки, 2 господарських будівлі, 4 га сухої трави, пошкоджено дах житлового будинку.

Нагадаємо, відтепер за спалювання сухої трави українцям загрожуватиме штраф до 153 тисяч гривень.

Наталія Колєнова,

старший інспектор управління регіональної діяльності

Коростенської районної державної адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь