Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Посівна-2020: Вже посіяно третину ярих культур

Дата: 17.04.2020 14:33
Кількість переглядів: 466

Станом на 16 квітня посіяно 4,8 млн га (+2,1 млн га за тиждень) ярих зернових, зернобобових та технічних культур, що становить 32% до прогнозу (15,3 млн га). Аграрії практично закінчили посів гороху 375,6 тис. га (95%) та вівса 92,5 тис. га (97%), відповідно до прогнозу (396,5 тис. га та 95,6).

Фото без опису

“Наступні тижні - найактивніша фаза весняної посівної кампанії 2020 року. На сьогодні посіяно третину всіх ярих зернових, зерно-бобових та технічних культур. Незважаючи на ускладнені погодні умови, зокрема, на дефіцит продуктивної вологи у верхніх шарах грунту та нічні заморозки, посівна проходить швидкими темпами і в оптимальні строки”, - зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Зокрема, посіяно:

  • ярої пшениці – 115,5 тис. га із прогнозованих 132,5 тис. га;
  • ярого ячменю – 872,7 тис. га із 1,1 млн га;
  • кукурудзи – 1 млн га із 5,4 млн га;
  • цукрових буряків – 188,8 тис. га із 209 тис. га;
  • соняшнику – 2 млн га і з 6,2 млн га;
  •  сої – 116,5 тис. га з прогнозованих 1,4 млн га.

Лідерами за темпами сівби цього тижня були агровиробники Вінницької (+375,75 тис. га), Полтавської (+272,4 тис. га) та Сумської (+263,2 тис. га) областей.

Прогнозована площа основних ярих культур (10 культур) складає 15,26 млн га, що на 0,3 млн га більше, ніж у 2019 році. У структурі посівів ярої групи за прогнозами збільшиться частка кукурудзи та соняшнику, зменшиться ячменю, сої та цукрового буряку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь