Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Цієї весни лісівники Житомирщини планують висіяти 50 тонн лісового насіння

Дата: 21.04.2020 14:39
Кількість переглядів: 605

Нині в держлісгоспах Житомирщини проводиться висівання лісового насіння у розсадниках та теплицях. Близько 5 гектарів лісівники області засіяли ще восени, навесні ж планують засіяти ще 20,3 га.

Фото без опису

Щоправда, поки що погодні умови не скрізь дозволяють це робити. Температура повітря не є оптимальною, однак роботи ці ватро провести в стислі терміни, бо нинішнього року вологості в ґрунті дуже мало. Про це повідомляє Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Щорічно держлісгоспи заготовляють близько 100 тонн лісового насіння, левова частка якого – сосни та дуби. Понад 50% усього насіння збирається на об’єктах постійної лісонасіннєвої бази. Перед висіванням воно проходить відповідну підготовку. Насіння сосни, до прикладу, зазвичай снігують, насіння дуба – прошаровують піском.

Зазначимо, для забезпечення потреб лісгоспів в садивному матеріалі, в області функціонують 177 постійних лісових розсадників, загальною площею 100 га, значна частина котрих обладнана сучасними системами крапельного зрошування. У них щорічно вирощується близько 35 мільйонів штук стандартного садивного матеріалу, майже 700 тисяч штук – із закритою кореневою системою. У цілому асортимент садивного матеріалу складає близько 50 порід.

Для отримання якісного садивного матеріалу та високопродуктивного лісовідновлення підприємства Житомирського обласного управління лісового господарства використовують передові технології з переробки та зберігання лісового насіння.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь