Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рішення засідання районного штабу з ліквідації наслідків НС, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції SARS-CoV-2

Дата: 22.04.2020 15:10
Кількість переглядів: 999

21 квітня в Коростенській районній державній адміністрації відбулось засідання штабу з ліквідації наслідків НС, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції SARS-CoV-2.

Фото без опису

Засідання пройшло за участі голови райдержадміністрації Юрія Тарасюка та під головуванням начальника штабу – заступника голови райдержадміністрації Артема Майданика.

На порядок денний було винесено наступні питання:

  1. Про забезпечення дотримання вимог, визначених пунктами 3 та 5 «Порядку проведення обов’язкової госпіталізації осіб, які здійснюють перетин державного кордону, до обсервації (ізоляції)», затвердженого постановою КМУ від 08.04.2020 № 262;
  2. Про закриття кладовищ для відвідування на території Коростенського району.

На засіданні було вирішено:

В умовах карантину на території Коростенського району священнослужителям заборонити здійснення на кладовищах поминальних обрядів у квітні 2020 року. Перенести поминальні дні з квітня місяця 2020 року на Троїцьку поминальну суботу 06 червня 2020 року.

Головам виконавчих комітетів сільських рад:

Забезпечити облік осіб, які перетнули кордон та прибувають на територію населених пунктів сільських рад, та дотримання виконання постанови КМУ від 08.04.2020 № 262. Своєчасно інформувати штаб про прибуття зазначеної категорії громадян.

З метою протидії поширенню коронавірусної інфекції в місцях перебування масового скупчення людей до 28 квітня 2020 року закрити для відвідування кладовища, крім випадків здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема участі не більше ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри.

Розмістити біля входів до кладовищ інформацію про закриття кладовищ та загальну інформацію про запобігання на території України гострої респіраторної хвороби інфекції SARS-CoV-2.

Священнослужителям місцевих релігійних парафій у разі відвідування окремими громадянами храму вказати на необхідність:

Організувати контроль за перебування у храмі не більше аніж 10 осіб під час проведення відповідних обрядів, з урахуванням священнослужителів, які здійснюють священнодійство.

При здійсненні будь-якого священнодійства слідкувати за дотриманням дистанції між парафіянами, присутніми у храмі, намагатися уникати безпосереднього контакту між ними, виходячи з того, що на одну особу має припадати не менше 5 кв. м. площі церковної споруди.

Присутні у храмі парафіяни, окрім тих, хто безпосередньо провадить службу чи співає на кліросі, повинні одягати маски.

Не проводити релігійні обряди на кладовищах в поминальні дні квітня місяця з врахуванням їх перенесення на Троїцьку поминальну суботу 06 червня 2020 року.

Протокол рішення

Відділ з питань цивільного захисту


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь