Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд визначив напрямки підтримки фермерських господарств та кооперативів

Дата: 23.04.2020 07:37
Кількість переглядів: 299

22 квітня Уряд ухвалив постанову КМУ №106 “Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств”.

Постановою удосконалюється механізм держпідтримки кооперативам та визначаються додаткові напрями підтримки фермерським господарствам.

«Серед важливих рішень, які прийняті сьогодні Урядом, це підтримка фермерських господарств та кооперативів. Ефект від роботи АПК є очевидним і значущим для всієї економіки, тому розширення напрямків для малих фермерів, для об’єднань фермерів дозволить їм отримати доступ до додаткових коштів, наростити виробництво сільськогосподарської продукції, оновити виробниче обладнання і загалом стимулювати підприємництво на селі», - прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Зокрема, державна підтримка фермерським господарствам буде реалізуватися за такими напрямами:

  • дотація за утримання від 5-ти корів молочного напряму продуктивності;
  • бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) для новостворених ФГ, яка надаватиметься їм для провадження с/г діяльності;
  • часткова компенсація витрат, пов’язаних з наданням дорадчих послуг;
  • відшкодування сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам 70% вартості (без ПДВ) як придбаних техніки та обладнання, так і профінансованих за рахунок банківського кредиту.

Прийнята постанова розширить доступ фермерських господарств та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів до державних фінансових ресурсів і створить умови для переходу понад 300 фермерів на органічне виробництво, розвитку понад 400 молочних ферм, збільшення не менше ніж на 10 одиниць кількості кооперативів з переробки сільськогосподарської продукції, стимулювання створення понад 1780 фермерських господарств, у тому числі, особами з числа сільської молоді.

Довідково:
У 2019 році за програмою підтримки фермерських господарств було спрямовано бюджетні кошти в сумі 416,9 млн грн. якими скористалось близько 10 тис. фермерів та 2 сільгоспкооперативи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь